Twee breedbeeldschermen in één: Philips introduceert nieuwe SuperWide-monitor – update

Waarom zou je twee 16:9-schermen naast elkaar plaatsen als je ook één 32:9-monitor kan kiezen? Met die redenering introduceert Philips de 45B1U6900C SuperWide.

Met een schermdiagonaal van 113 centimeter (44,5 inch), een beeldverhouding van 32:9 en 5.120 x 1.440 pixels zou je verwachten dat de nieuwe SuperWide-monitor van Philips voldoende cijfers voorhanden heeft om mee te stoefen. Waarom de fabrikant dan voor de onuitspreekbare productnaam Philips 45B1U6900C kiest, is ons een raadsel. De ambitie van het nieuwe SuperWide-scherm is duidelijker: Philips wil er een dualscreen-setup met twee 16:9-schermen mee vervangen.

Connectiviteit en kleuren

Philips richt het gebogen scherm op multitaskende professionals en rust het scherm daarom uit met USB-C. Je kan het display als een dock gebruiken dat stroom en zelfs bekabelde internetconnectiviteit voorziet via de RJ45-poort. Verdere relevante specificaties zijn HDR400 en een geïntegreerde schakelaar waarmee je meerdere toestellen eenvoudig aan één monitor kan koppelen.

Philips stelt dat het scherm een helderheid van 450 cd/m² heeft, wat ook in heldere kantoorruimtes moet volstaan. Verder claimt de fabrikant een kleurbereik van 123 procent sRGB met een delta E die onder de twee moet liggen. Het scherm heeft ingebouwde luidsprekers.

Blauw licht

Hoewel er geen geld was om het marketingteam een betere naam te laten bedenken, betaalt Philips wel voor TUV Rheinland Eyesafe RPF 50-certificering. Die geeft aan dat het scherm niet teveel blauw licht uitstraalt: een nutteloze functie zonder enige wetenschappelijke basis. We zien helaas dat de nietszeggende certificering stilaan een hype wordt in monitors en laptopschermen. Belangrijker voor de gezondheid van de gebruiker is de ergonomie. Het is dan ook goed nieuws dat de monitor 15 cm in hoogte verstelbaar is.

De Philips 45B1U6900C is per direct beschikbaar voor een adviesprijs van 1.089 euro inclusief btw.


Update 04/04 10u30: Vandaag kondigt Philips een variant van bovenstaande monitor aan met exact dezelfde specificaties, maar met een 5 megapixel webcam en ruisonderdrukkende microfoon om te videobellen. De camera kan je wegdrukken om je privacy te waarborgen. De Philips 45B1U6900CH heeft een adviesprijs van 1.189 euro inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home