TSMC krijgt goedkeuring voor 3 nm-chipfabriek in Taiwan

tsmc intel chip wafer nm euv

TSMC blijft de grens opzoeken van chipverkleining en heeft een eerste stap gezet richting een nieuwe 3 nm-chipfabriek. Het krijgt goedkeuring van Taiwan om vanaf 2022 te starten met de constructie.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft goedkeuring gekregen van de Environmental Protection Administration (EPA) in China om ’s werelds eerste 3 nm-fabriek te bouwen.

Volgens Taiwan News zal de fabriek worden gebouwd op dezelfde site als de 5 nm-productiefaciliteit. De constructie staat gepland voor begin 2022 en kost 600 miljard TWD (omgerekend 17 miljard euro). De eerste chips zouden begin 2023 van de band moeten rollen.

Grote klanten

In tussentijd werkt TSMC intensief aan zijn 5 nm-chipfabriek die eind 2019 of begin 2020 klaar zou moeten zijn. Apple, Google, Huawei en Qualcomm zijn enkele grote namen die hoge volumes aan chips afnemen bij TSMC en steeds kleinere chipprocessen wensen voor betere prestaties of sterkere energie-efficiëntie.

Om de EPA in China te overtuigen, heeft TSMC enkele groene troeven op tafel moeten leggen. 20 procent van de verbruikte energie moet groen zijn en de helft van het gebruikte water moet gerecycleerd zijn.

Gerelateerd: TSMC start risicoproductie EUV 7nm, 5nm testfase klaar Q2 2019

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home