Toshiba toont eerste volwaardige Windows 10-pc op je neus

Toshiba introduceert met de dynaEdge DE-100 de eerste volwaardige Windows 10-pc voor op je neus. Deze wordt samen met een slimme ‘Assisted Reality’ bril geleverd en is vanaf het tweede kwartaal van 2018 leverbaar. Ook kondigde het bedrijf in hetzelfde persbericht aan een samenwerking aan te gaan met Ubimax GmbH, wereldwijd marktleider op het gebied van zakelijke wearables.

De dynaEdge DE-100 is een lichtgewicht en volledig draagbaar mobiel edge computingapparaat met de prestaties van een krachtige pc met een Intel Core vPro-processor van de zesde generatie. De oplossing draait op Windows 10 en is eenvoudig te integreren in bestaande IT- infrastructuren. Daarbij profiteert de gebruiker van voortdurende ondersteuning en beveiliging door Microsoft-updates.

De dynaEdge DE-100 wordt samen met een slimme ‘Assisted Reality’ bril AR100 viewer geleverd. Door deze combinatie krijgen gebruikers in een industriële omgeving een volwaardige pc op hun neus in de vorm van een werkbril. Deze bril is uitgerust met de nieuwste wifi-, Bluetooth- en GPS-technologieën. Dankzij de volledige handsfree verbinding heeft de heftruckchauffeur, monteur of logistiek medewerker in een grote opslagruimte zijn handen vrij en tegelijkertijd relevante informatie op het vizier.

Verder kondigt Toshiba een strategische samenwerking aan met Ubimax GmbH. Zij zijn wereldwijd marktleider op het gebied van zakelijke wearables. Deze samenwerking zorgt ervoor dat Toshiba kant-en-klare remote expert software aan kan bieden op de dynaEdge DE-100 zoals bv. Skype for Business. Daarmee worden bestanden gedeeld en wordt rechtstreeks contact mogelijk via afbeeldingen of live video. Zo kan de gebruiker effectief op afstand samenwerken of waar nodig hulp verlenen. Toshiba en Ubimax werken volop aan de ontwikkeling en integratie van meer innovatieve oplossingen.

“We zijn zeer vereerd dat we met deze lancering een voorhoedepositie kunnen innemen in de zakelijke markt van wearables,” vertelt Maki Yamashita, Senior Vice President PC & Solutions EMEA van Toshiba Europe GmbH. “We introduceren de eerste monoculaire Assisted Reality-oplossing die de kracht van een Windows 10 Pro-pc combineert met de uitgebreide mogelijkheden van industriële slimme brillen en branchespecifieke efficiëntie. De samenwerking met Ubimax stelt ons in staat medewerkers op de werkvloer hele efficiënte hulpmiddelen te bieden.”

De Assisted Reality AR100 Viewer Kit bestaat uit de AR100 Viewer, een USB Type-C-kabel, een kabelclip, een riemholster plus opbergtas. Er komen eveneens extra accessoires beschikbaar voor hele specifieke toepassingen en verschillende manieren om de slimme werkbril te monteren. De Toshiba dynaEdge met slimme werkbril is vanaf het tweede kwartaal van 2018 leverbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home