Toshiba neemt SSD-specialist over als voorbereiding op transformatie

Toshiba Memory koopt de SSD-afdeling van Lite-On voor 165 miljoen dollar. Het bedrijf, dat binnenkort van naam verandert, wil zo zijn aanwezigheid op de geheugenmarkt versterken.

Toshiba Memory wil een grotere stempel drukken op de SSD-markt en koopt daarom de SSD-afdeling van Lite-On. De deal is goed voor 165 miljoen dollar en moet in april van volgend jaar afgerond zijn. De acquisitie komt er enkele maanden voor Toshiba Memory zich zal omvormen tot Kioxia.

Vorig jaar werd Toshiba Memory eigendom van een consortium onder leiding van Bain Capital, waartoe onder andere Apple, Dell en Seagate ook behoren. Toshiba zelf bleef voor 40 procent eigenaar van zijn eigen geheugenafdeling. Met de de facto-overname gaat in oktober een naamsverandering gepaard.

Sterkere positie

In tussentijd moet de overname de positie van het bedrijf versterken. “Dit is een spannende acquisitie voor ons”, aldus Nobuo Hayasaka, CEO van de Toshiba Memory Holding Corporation. “Ze maakt het mogelijk voor ons om tegemoet te komen aan de groeiende vraag voor SSD’s in pc’s maar ook in datacenters, onder invloed van het groeiende cloudgebruik.”

Geheugen en SSD’s blijven een lucratieve mark, al lijken de dagen van de monsterwinsten even voorbij. Na jarenlange tekorten was de vraag recent groter dan het aanbod waardoor de omzet van Flash-geheugenproducenten een flinke duik nam. Dat viel vooral op bij marktleider Samsung, dat de jaren voordien telkens een recordomzet kon optekenen.

Gerelateerd: Toshiba-laptops gaan voortaan verder onder merknaam Dynabook

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home