Toshiba-laptops gaan voortaan verder onder merknaam Dynabook

Toshiba Portege X30T

Toshiba Client Solutions Europe heeft zopas aangekondigd dat zijn merknaam per direct verandert in Dynabook Europe. Alle nieuwe laptops die de fabrikant voortaan uitbrengt, zullen onder de nieuwe naam verschijnen. 

Toshiba Client Solutions (TCS) is sinds oktober vorig jaar onderdeel van de Sharp Group en veranderde begin dit jaar de naam naar Dynabook Inc. De naamsverandering wordt ook in Europa doorgevoerd en nieuwe toestellen zullen voortaan onder de Dynabook-merknaam verschijnen.

De Toshiba-naam zal van laptops verdwijnen, naarmate de oude line-up door nieuwe hardware wordt vervangen. De submerken ‘Tecra’, ‘Portégé’ en ‘Satellite Pro’ blijven wel behouden.

Dynabook is bij ons niet zo bekend, maar in Toshiba’s thuismarkt Japan is het reeds een gevestigd en gewaardeerd merk: de Dynabook J-3100 SS001 was de allereerste notebook die Toshiba in 1989 op de markt bracht.

“Het merk Dynabook belichaamt zowel ons erfgoed van 30 jaar innovatie in mobile computing als onze hernieuwde investering en grootte”, zegt Damian Jaume, president van Dynabook Europe. “We kijken uit naar een toekomst waarin we onze waarde vergroten voor onze partners en klanten, en waarin we groeien en succesvol zijn in Europa.

Het van oorsprong Japanse Sharp heeft sinds oktober 2018 een meerderheidsbelang van 80,1 procent in Toshiba Client Solutions, nu Dynabook Inc. Sharp telde 31,1 miljoen euro neer voor de deal en maakte daarmee zijn comeback op de pc-markt, na acht jaar afwezigheid. Sharp is zelf sinds 2016 in handen van de Taiwanese elektronicareus Foxconn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home