Thunderbolt 5-specificaties gelekt door Intel-manager

USB Type-C

Een manager van Intel heeft per ongeluk enkele specificaties voor de toekomstige Thunderbolt 5-aansluiting gelekt in een tweet.

Thunderbolt 5 krijgt een verbindingssnelheid van 80 Gbps. Dat blijkt uit een foto gelekt door een executive van Intel. De man was op bezoek bij een onderzoeksafdeling in Israël en plaatste in een tweet foto’s online met daarop relevante gegevens in de achtergrond. De tweet is intussen verwijderd.

Nieuwe technologie

Uit het lek blijkt nog dat Intel voor Thunderbolt 5 PAM-3-modulatie wil gebruiken. Dat is een nieuwe techniek om bits en bytes door te sturen die een hogere bandbreedte mogelijk maakt.

De 80 Gbps is een flinke vooruitgang tegenover Thunderbolt 4, dat 40 Gbps biedt. Ook dat is al een flinke overdrachtsnelheid voor de nieuwe standaard, die nog maar een jaar beschikbaar is in de markt. Thunderbolt 5 zal vermoedelijk nog een tijdje op zich laten wachten.

Wanneer de nieuwe standaard officieel het daglicht ziet, zal die compatibel zijn met USB C-aansluitingen. Dat betekent achterwaarde compatibiliteit met bestaande randapparatuur voor Thunderbolt 5-toestellen in de toekomst. Huidige aansluitingen zullen de nieuwe standaard natuurlijk niet ondersteunen.

Er is nog geen duidelijkheid over de lanceringsdatum van Thunderbolt 5 en zelfs de naamgeving is nog niet zeker. Daarvoor is het wachten op een officiële aankondiging in de toekomst.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home