Thuiswerkers voelen zich sneller buitengesloten in een hybride werkomgeving

thuiswerk

Uit een rapport van Sharp blijkt dat medewerkers moeite hebben met videovergaderingen en de technologie die wordt gebruikt. Daardoor kunnen thuiswerkers zich bijvoorbeeld buitengesloten voelen tijdens vergaderingen.

In een onderzoek bij meer dan 6.000 kantoormedewerkers van Europese kmo’s geeft de helft (49%) de voorkeur aan face-to-face vergaderingen. Iets minder dan de helft (47%) vindt het verwarrend om verschillende tools voor videovergaderingen te moeten gebruiken. Iets meer dan de helft (53%) heeft dan weer moeite om geconcentreerd te blijven tijdens vergaderingen op afstand.

Nu steeds meer organisaties een mix hebben van medewerkers die op kantoor werken en collega’s op afstand, zeggen bijna drie op de tien medewerkers (28%) dat sommige mensen zich buitengesloten en zich geen onderdeel van het team voelen. 16 procent van de kantoormedewerkers is bang dat het moeilijker zal zijn om succesvolle/nuttige vergaderingen te houden.

Dr. Nigel Oseland, werkplekpsycholoog die samenwerkt met Sharp, legt uit: “Veel mensen raken gewend aan hybride werken, maar hybride vergaderingen zullen een steile leercurve hebben vanuit meerdere perspectieven. Zeker voor mensen die op afstand werken, omdat het online veel moeilijker is om met nieuwe ideeën te komen.”

Ondanks de zorgen die uit het onderzoek naar voren komen, biedt vergaderen op afstand meer kansen voor veel medewerkers die jonger zijn dan dertig. De helft van hen geeft aan dat ze tijdens online vergaderingen meer vertrouwen hebben om hardop te praten dan face-to-face. Bijna drie op de vijf (59 procent) zegt dat meer mensen in staat zijn om een actieve bijdrage te leveren tijdens een vergadering op afstand.

lees ook

Sharp lanceert Synappx: de lijm tussen printen, presenteren en vergaderen in de kmo

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home