Taakbeheer in Windows 11 krijgt zoekmodus

Windows 11

Microsoft geeft het taakbeheer van Windows 11 nieuwe functies waaronder een zoekmodus. De functionaliteit is al beschikbaar in preview-builds van het OS.

Voor zijn grote Windows 11 22H2-update nam Microsoft het taakbeheer onder handen. De belangrijke tool in Windows kreeg een visuele update en was opnieuw beschikbaar via het contextmenu van de taakbalk. Microsoft bouwt nu voort op de gerenoveerde fundering van het programma en sleutelt aan bijkomende nieuwigheden.

Het meest opvallende is de introductie van een zoekvak. Daarin kan je zoeken naar lopende processen. Zo wordt het eenvoudiger om doorheen de lange lijst de juiste processen te vinden. Volgens Microsoft is de mogelijkheid om processen te filteren de meest gevraagde vernieuwing voor Taakbeheer door gebruikers.

Donkere modus

Verder zal Microsoft je indien je dat wil niet meer lastig vallen met een dialoogvenster om te bevestigen wanneer je een proces in efficiënte modus wil plaatsen. Je krijgt de mogelijkheid om aan te vinken dat je geen waarschuwingen meer wil.

Verder sleutelt Microsoft aan de donkere modus. Die kan je voortaan manueel instellen, indien je niet wil dat Taakbeheer het thema van je systeem volgt. Tot slot worden instellingen voor het Taakbeheer gesynchroniseerd met het Microsoft-account, zodat ze je volgen naar andere toestellen.

De vernieuwing is beschikbaar voor Windows Insiders die al aan de slag kunnen gaan met build 22623.891, en zal op een later tijdstip uitrollen naar het grote publiek.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home