Systeemherstel Windows 11 doet apps crashen

systeemherstel crash windows 11

Een systeemherstel uitvoeren in Windows 11 kan ervoor zorgen dat applicaties niet meer openen. Microsoft legt uit hoe je het probleem oplost.

Microsoft waarschuwt voor het uitvoeren van een systeemherstel in Windows 11. De ingreep kan ervoor zorgen dat bepaalde applicaties niet meer werken. Microsoft geeft een overzicht van de eigen applicaties die kunnen crashen na een systeemherstel:

Deze lijst is verre van exhaustief. Alle applicaties die gebruik maken van het MSIX Windows-pakketformaat lopen in principe risico. Het probleem doet zich enkel voor als je apparaat al bijgewerkt is naar Windows 11 22H2.

Microsoft doet enkele suggesties om het probleem te verhelpen. De eerste stap is de applicaties simpelweg terug sluiten en openen. Brengt dat geen soelaas, dan zal je de applicatie opnieuw moeten downloaden en installeren op je apparaat. Een Windows-update uitvoeren kan ook een oplossing bieden.

Terug naar af

Een systeemherstel kan nuttig zijn wanneer bijvoorbeeld een bepaalde update voor problemen zorgt. Je brengt je computer terug naar een ‘veilige configuratie’ waarin alles weer rozengeur en maneschijn was. Voor het doorvoeren van een systeemherstel maak je eerst een herstelpunt aan in het configuratiescherm.

Vervolgens hou je bij het opstarten van Windows de F8-toets ingedrukt om de Geavanceerde opstartopties te openen. Van hieruit kan je een systeemherstel uitvoeren en wordt je apparaat teruggezet naar de configuratie die je als herstelpunt had ingesteld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home