Synology lanceert instap-NAS DS220j voor back-ups en netwerkopslag

Synology DS220j

Synology heeft pas de nieuwe DS220j gelanceerd. De 2-bay NAS is in de eerste plaats op persoonlijk gebruik gericht, maar kan ook dienst doen als eenvoudige netwerkopslag in een thuiskantoor of kleine kmo.

De Synology DS220j is de rechtstreekse opvolger van de DS218j. De NAS heeft een maximumcapaciteit van 32 TB, verdeeld over twee bays, die elk een schijf van maximaal 16 TB toelaten. Kies je uit veiligheid voor een RAID 1-configuratie, dan is de maximale capaciteit beperkt tot 16 TB.

De NAS is compatibel met 2,5 inch en 3,5 inch SATA-HDD’s, en 2,5 inch SATA-SSD’s. Chipset van dienst is de 64-bit Realtek RTD1296, een quadcoreprocessor geklokt op 1,4 GHz. De DS220j maakt verder gebruik van 512 MB RAM en beschikt over twee USB 3.0-aansluitingen en een GbE-poort.

Back-ups en delen

Dankzij Synology Drive kan je een privécloud instellen voor back-ups van meerdere versies van bestanden op verschillende computers binnen het netwerk. Er is ook ondersteuning voor macOS Time Machine, voor Mac-gebruikers die deze back-upmethode verkiezen.

De Synology-software laat bovendien toe om bestanden te delen en synchroniseren met andere mensen op meerdere apparaten. Ingebouwde hardware-encryptie zorgt ervoor dat je bestanden veilig beschermd zijn.

Beschikbaarheid

De Synology DS220j is onmiddellijk beschikbaar en reeds bij lokale webwinkels te vinden aan een prijskaartje rond de 180 euro (inclusief btw).

Eerder bracht Synology ook al een nieuwe 4-bay NAS in deze reeks op de markt, de DS420j. Die biedt een maximumcapaciteit van 64 TB (of 32 TB in RAID 1) en 1 GB RAM, maar heeft dezelfde chipset. De Synology DS420j heeft een adviesprijs van om en bij 315 euro (inclusief btw).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home