Synology lanceert DSM 7 op 29 juni

Dinsdag 29 juni lanceert Synology eindelijk de nieuwe versie van Disk Station Manager. DSM 7 komt er na ongeveer twee jaar vertraging.

Disk Station Manager krijgt aanstaande dinsdag een grote update. Na twee jaar vertraging lanceert Synology eindelijk DSM 7. Dat besturingssysteem voor de NAS-toestellen van de fabrikant volgt DSM 6.2 op. DSM 7 wordt een erg grote release die naast visuele aanpassingen tal van nieuwe functies met zich mee brengt.

Zo krijgt DSM 7 een betere implementatie van tweefactorauthenticatie en wordt de SSD-cache-functionaliteit krachtiger. Met Active Insight krijg je een beter overzicht van de staat van je NAS en via de cloud kan je eenvoudig meerdere servers beheren.

Nieuwe toepassingen

Synology maakt van de gelegenheid gebruik om ook zijn geïntegreerde softwarepakketten te vernieuwen. Wie een Synology-NAS heeft, krijgt automatisch toegang tot die applicaties. Het gaat onder andere om toepassingen voor multimediabeheer, back-ups en een volledige kantoorsuite.

Verder komt DSM 7 met een verregaande integratie met de Synology C2-clouddienst. Die wordt ook vernieuwd met nieuwe functionaliteit die de komende weken uitrolt.

Synology introduceerde eind vorig jaar de eerste publieke bèta van DSM 7. Vorige maand volgde een release candidate van het OS. Daarop is de update van komende dinsdag gebaseerd. Gebruikers van een compatibele NAS zullen de update via het Control Panel kunnen uitvoeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home