Storing bij Microsoft Outlook kan je mailverkeer verstoren

outlook

Een tweede storing in evenveel weken bij Microsoft Outlook kan ervoor zorgen dat mails niet meer verzenden of aankomen. Microsoft werkt aan een oplossing.

Microsoft rapporteert dat de problemen rond 05u vanochtend in onze tijdszone begonnen voor te doen. Dit ligt in lijn met het hoge aantal meldingen over Outlook op de website allestoringen.be sinds vanochtend. De storing treft enkel de maildienst; andere Microsoft 365-applicaties blijven tot nu toe ongeschonden.

De problemen kunnen ervoor zorgen dat je geen mails meer kan verzenden, en dat inkomende mails niet meer aankomen. Ook de kalender-app van Outlook en Microsoft Teams kan zich vreemd gedragen. Onze redactie ondervindt tot heden geen hinder, dus de storing lijkt op willekeurige basis slachtoffers uit te kiezen.

Microsoft werkt volop aan een oplossing. Via deze statuspagina verzendt Microsoft live-updates over de storing. De laatste update dateert van een uur geleden. Volgens Microsoft heeft een gerichte mitigatie de impact op het mailverkeer van gebruikers kunnen inperken.

Tweede grote storing op korte tijd

Op 25 januari vond eerder een grote storing bij Microsoft plaats. De impact van dit incident was veel groter en verspreidde zich tot alle Microsoft 365-apps, Azure-diensten en zelfs GitHub en LinkedIn. Toen bleek een veranderend IP-adres van een router aan de basis te leggen. Wellicht zullen we over enkele dagen te weten komen wat de problemen van vandaag heeft veroorzaakt.

lees ook

IP-adres WAN-router verantwoordelijk voor storing Microsoft-diensten

We volgen verdere updates van Microsoft over de storing op en vullen dit artikel verder aan van zodra meer informatie bekend is.

Update 17u05: Microsoft bericht dat de problemen met Outlook volledig van de baan zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home