SAP introduceert low code/no code-oplossing voor automatisering

SAP

SAP lanceert drie oplossingen voor low code-automatisering van workflows. De oplossingen gaan van breed en iets complexer tot een no code-suite gemaakt voor niet-technische gebruikers.

Op zijn digitale TechEd-conferentie kondigt SAP een vernieuwde inzet op worklow-automatisering aan. Een verzameling aan nieuwe tools moet klanten helpen om met een minimum aan technische expertise krachtige toepassingen te bouwen rond SAP S/4 HANA.

Eerst en vooral lanceert SAM zijn Intelligent Robotic Process Automation 2.0. SAP had al een eigen RPA-aanbod, maar dat krijgt nu een upgrade. Met de RPA-tool kunnen ontwikkelaars repetitieve manuele taken automatiseren. Versie 2.0 van de tool brengt onder andere voorgebouwde templates voor RPA-bots met zich mee. Die moeten het eenvoudiger maken om de eerste taken aan RPA toe te vertrouwen.

Workflow-automatisering

SAP Cloud Platform Workflow Management is vervolgens een low code-tool waarmee klanten uitgebreide workflows kunnen automatiseren. SAP denkt aan processen zoals onboarding van nieuwe weknemers en alle andere taken die daaruit vloeien. De tool maakt combinaties mogelijk met bijvoorbeeld vragenlijsten zodat werknemers hun extralegale voordelen kunnen selecteren, waarna die keuze automatisch de juiste gevolgen heeft in de back-end. Het platform moet eenvoudig zijn in gebruik, al geeft SAP wel aan dat enige algemene technische expertise noodzakelijk si voor complexere workloads.

lees ook

SAP: ‘Wie technologie als drijfveer gebruikt voor nieuwe business, moet opletten’

SAP Ruum is tot slot het kleine broertje van het Cloud Platform Workflow Management. Ruum is een no code-oplossing voor workflow-automatisering binnen bedrijfsafdelingen. De tool voorziet een interface waarin je met blokken kan slepen om eenvoudige logica uit te bouwen, al dan niet aan de hand van integratie met andere diensten. Deze oplossing is gericht op zakelijke gebruikers zonder technische ervaring.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home