Samsungs eerste 5G-telefoon is een opgevoerde Galaxy S10

S10plus S10 S10E

Samsung heeft de sluier gelicht van zijn eerste 5G-telefoon. Die is gebaseerd op de pas aangekondigde Galaxy S10, maar voert de specificaties nog hoger op. De Galaxy S10 5G zal nog niet meteen bij ons beschikbaar zijn.

Samsung stelde tijdens zijn Unpacked-evenement woensdagavond uiteindelijk vijf nieuwe telefoons voor. Naast de nieuwe Galaxy S10-lijn en vouwbare Galaxy Fold, toonde het ook zijn eerste 5G-smartphone: de Samsung Galaxy S10 5G.

Met zijn 6,7 inch Infinity-O-amoledscherm is het meteen ook het grootste toestel in de line-up. Hij is net iets dikker, langer en zwaarder dan de rest van de familie. Daar krijg je wel wat voor in de plaats.

Vier camera’s

Achteraan zitten niet drie, maar vier camera’s. Naast de telefoto, breedhoek en ultrabreedhoek van de S10 en S10+, wordt nog een extra camera voor 3D-diepte toegevoegd. Dat moet onder meer toelaten om in realtime een bokeh-effect aan je video’s toe te voegen. Langs de voorkant vinden we dezelfde dubbele frontcamera van de Galaxy S10+ terug.

De Galaxy S10 5G heeft verder grotendeels dezelfde ingewanden, een octacoreprocessor en 8 GB RAM, maar de batterijcapaciteit werd verder opgekrikt tot 4.500 mAh. De ultrasone vingerafdruksensor onder het scherm en draadloos (omgekeerd) laden tekenen opnieuw present, maar het toestel ondersteunt geen dualsim. Er is ook geen ruimte voor een microSD-kaart, je bent gebonden aan een – voldoende ruime – opslagcapaciteit van 256 GB.

5G-ondersteuning

Het belangrijkste is natuurlijk de ondersteuning van 5G, al is het maar de vraag in hoeverre gebruikers daar dit jaar al van kunnen profiteren. Operatoren wereldwijd zijn volop bezig met het bouwen van hun 5G-netwerken. Er zijn nog maar enkele klaar om dit jaar 5G uit te rollen, zoals het Amerikaanse Verizon, dat de spits mag afbijten met deze telefoon. Een prijs is nog niet bekend.

In België is de uitrol van 5G op de lange baan geschoven, omdat het nodige spectrum niet op tijd geveild is geraakt. De verschillende overheden raakten het niet eens over de verdeling van de inkomsten uit die spectrumveiling. Met de nakende verkiezingen en daaropvolgende regeringsformatie, is het niet duidelijk wanneer de onderhandelingen worden verdergezet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home