Samsung toont Galaxy S9 en S9+ eindelijk aan het grote publiek

Na een karrenvracht aan lekken is het eindelijk zover: Samsung heeft de Galaxy S9 en S9+ aan het grote publiek getoond op Mobile World Congress in Barcelona. Zoals verwacht zijn er geen baanbrekende vernieuwingen, maar situeert het zwaartepunt zich duidelijk in de vernieuwde camera.

Samsung noemt het de meest geavanceerde camera van dit moment, omdat het de eerste smartphonecamera is met een variabel diafragma. De camera in de Galaxy S9 kan het diafragma sluiten wanneer er teveel licht is om mooie foto’s te garanderen en maximaal openen in donkere omstandigheden om ruis te beperken. Het is ook de eerste smartphone met een lichtsterke f/1.5 die variabel naar f/2.4 kan wisselen afhankelijk van de lichtomstandigheden.

Variabel diafragma

Naast een lichtsterke lens introduceert de Galaxy S9 ook slow-motion opnames aan 960 beelden per seconde (in 720p-resolutie). De vernieuwde camera vooraan ondersteunt AR Emoji, zodat je gepersonaliseerde emoji van jezelf naar iedereen kan sturen in elke beschikbare berichtenapp.

De camera steelt de show, maar verder is de Galaxy S9 een evolutie van de Galaxy S8 die vorig jaar de wereld verbaasde met zijn innovatieve design. Er zijn een paar micrometers schermrand weggesneden boven- en onderaan, maar aan het uiterlijk zie je amper het verschil tegenover zijn voorganger. De opvallende Lilac Purple-kleur, dé kleur van 2018 volgens Pantone, maakt het wel duidelijk dat je met een nieuw model rondloopt voor wie dat belangrijk vindt.

De vingerafdruksensor krijgt overigens eindelijk een betere plaatsing onder de camera, in tegenstelling tot ernaast.

Subtiele upgrades

Tot slot krijgt de Galaxy S9 intern nog een aantal upgrades zoals een nieuwe octacore Exynos-chip met flink verbeterde 3D-prestaties en 6 GB RAM specifiek voor de S9+. De Galaxy S9 krijgt één camera achteraan, de S9+ krijgt er twee. De hoofdcamera van de S9 is identiek aan de S9+, maar die laatste krijgt een extra 12MP telephoto f/2.4-camera extra om zonder kwaliteitsverlies 2x in te zoomen.

Verder heeft de Galaxy S9 nagenoeg dezelfde eigenschappen als zijn voorganger: IP68-waterdicht, draadloos laden, 5,8 inch en 6,2 inch amoledscherm, 18,5/9-schermratio, 64 GB opslag (optioneel 128 GB en 256 GB) en Bluetooth 5.0.

Samen met de lancering van Samsung Galaxy S9 krijgt ook het DeX-station een designupgrade. Je toestel ligt nu plat op het docking station, zodat de hoofdtelefoonaansluiting voortaan bruikbaar is wanneer je de DeX-desktopomgeving gebruikt.

De Samsung Galaxy S9 is vanaf 16 maart beschikbaar en kan nu al vooraf worden besteld. De Galaxy S9 kost 849 euro, de grotere Galaxy S9+ 949 euro. Beide toestellen zijn in België beschikbaar in Diamond Black, Coral Blue en Lilac Purple.

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home