Samsung produceert nieuwe bliksemsnelle opslag voor smartphones

Van de productielijnen van Samsung in Korea rollen voortaan 512 GB embedded Universal Flash Storage (eUFS) 3.1-modules voor smartphones. Samsung claimt dat het om het snelste geheugen in zijn soort gaat. Het eUFS 3.1-geheugen haalt een schrijfsnelheid van 1.200 MBps, waarmee het op het niveau van een NVMe-SSD in een laptop komt te staan. Met 100.000 lees-IOPS en 70.000 schrijf-IOPS is UFS3.1 bovendien ongeveer 60 procent sneller dan versie 3.0.

Verschillende capaciteiten

De sequentiële leessnelheid voor dit topmodel blijft ongewijzigd tegenover de 512 GB eUFS 3.0-opslag van vorig jaar met 2.100 MBps. Later dit jaar wil Samsung nog versies in 256 GB en 128 GB lanceren, al is het niet gezegd dat die exact dezelfde prestaties zullen hebben. Doorgaans komt een lagere capaciteit met iets minder performantie.

De snellere opslag kan nieuwe geavanceerde functies ondersteunen zoals de opname van 8K-video zonder dat daar buffering voor nodig is. Dat je data sneller kan overzetten jaar een pc, spreekt daarbij voor zich. De opslag is gericht op high end-smartphones en zal vermoedelijk later dit jaar in de nieuwe Galaxy Note terechtkomen. Ook andere fabrikanten kunnen er beroep op doen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home