Markt van plooibare smartphones groeit met 300%

Samsung galaxy Z Flip 3

De markt van foldables (plooibare smartphones) is vorig jaar met 300 procent gestegen. Met bijna 88 procent marktaandeel blijft Samsung de uitgesproken toonaangever.

In een blog beschrijft Samsungs voorzitter en hoofd van MX Business TM Roh de groeiende markt van foldables. “Drie jaar geleden waren de Galaxy foldables in één woord te omschrijven: ‘radicaal’. Het werd echter snel duidelijk dat dit innovatieve en flexibele design perfect paste in de moderne levensstijl. Wat ooit een nieuwheid was, is intussen de voorkeur van miljoenen gebruikers.”

Het bericht van Roh past in de hype die het bedrijf creëert voor het volgende Unpacked-event op 10 augustus. Tijdens dat congres zal Samsung nieuwe Galaxy Z Fold en Z Flip modellen presenteren.

10 miljoen ‘foldables’ verscheept in 2021

 Volgens Roh gingen in 2021 10 miljoen plooibare smartphones de fabriek uit. Liefst 300 procent meer dan een jaar voordien. Een cijfer dat bureaus zoals DSCC en IDC nuanceren iets minder dan 8 miljoen verscheepte smartphones. Hoe dan ook blijft de foldables markt eerder klein in vergelijking met de 272 miljoen op algemene smartphonemarkt.

Samsung is absoluut toonaangever met een marktaandeel van 87,8 procent volgens DSCC. Huawei volgt op ruime afstand (9,3 procent) voor Xiaomi (2,4) en andere kleine spelers zoals Royole en Oppo. De verwachting is dat de markt in 2025 zal groeien tot 27,6 miljoen. Het hoeft niet te verbazen dat Samsung een zo groot mogelijk aandeel wil behouden.

lees ook

Plooibare telefoons getest: de toekomst of aanstellerij?

Vernieuwde modellen

In het licht van de groeiende markt is het logisch dat Samsung de rode loper wil uitrollen voor de vernieuwde modellen van Galaxy Z Fold en Z Flip. Ook al worden weinig grote veranderingen verwacht, Samsung zal alleszins proberen om het marktaandeel nog te vergroten.

Volgens geruchten zou Apple werken aan een eigen plooibaar ontwerp al zal de release nog minstens een jaar op zich laten wachten. Het hoeft niet te verwonderen dat het komende Unpacked-event een nieuwe kans is voor Samsung om de voorsprong te vergroten.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home