Samsung lanceert extra curved-scherm met kantoor-ambities

Samsung pakt uit met een meer sobere versie van zijn ‘extra curved’-gamingmonitor. De T55-reeks brengt de 1000R-curve naar een vormfactor die in een kantooromgeving past.

Samsung lanceert met de T55-line-up gebogen monitors voor kantoor. De schermem hebben een extra intense curve die volgens de Koreanen is afgestemd op het menselijk gezichtsveld. De 1000R-curve moet zo minder vermoeiend maken om het hele display te zien terwijl je achter je bureau zit. De fabrikant lanceerde eerder al 1000R-schermen voor de prosumer- en gamingmarkt, en brengt de technologie nu voor het eerst naar kantoormonitors.

Specificaties

De T55-reeks bestaat uit drie schermen: de C24T55, C27T55 en C32T55. De displays hebben zoals de naam suggereert respectievelijke schermdiagonalen van 24, 27 en 32 inch. Vedere specificaties zijn gelijk voor de drie toestellen. Je krijgt een klassieke 16:9-schermverhouding met 1.920 x 1.080-schermresolutie op een LCD-paneel. De contrastration bedraagt 3000:1, de maximale helderheid is 250 nits, responstijd klokt af op 4 ms en 75 Hz is de maximale verversingssnelheid. Verder krijg je 16,7 miljoen kleuren, goed voor 88 procent van het Adobe RGB-spectrum en 119 procent van sRGB.

Samsung kiest voor een meer sobere donkere behuizing zonder al te veel toeters en bellen, in lijn met wat je verwacht van een kantoorline-up. HDMI, DisplayPort en D-Sub tekenen present op het aansluitingsvlak. Exacte prijzen kennen we momenteel nog niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home