Samsung lanceert budgetsmartphone Galaxy A14 5G

samsung galaxy a14
Bron: Samsung

Samsung voegt met de Galaxy A14 5G een nieuwe uitbreiding aan het budgetsmartphoneportfolio toe. Het toestel is vanaf medio maart verkrijgbaar.

Samsung heeft zijn eerste smartphone van 2023 gelanceerd. Anders dan de voorbije jaren bijt Samsung de spits af met een budgetvriendelijk toestel uit de Galaxy A-reeks, de Galaxy A14 5G om precies te zijn. Die mogen dan wel niet dezelfde grandeur hebben dan de Galaxy S-vlaggenschepen, maar zijn wel Samsung’s best verkopende smartphonelijn.

lees ook

Samsung Galaxy S22 twee keer gehackt (en dat is goed nieuws)

De Galaxy A14 5G bevat met een 6,6 inch FHD+-display met een adaptieve verversingsgraad tot 90 Hz en 480 nits. Samsung stopt voor bepaalde markten een huisgemaakte Exynos 1330 in de smartphone, ofwel een MediaTek MT6833 Dimensity 700. De toestellen voor de Europese markt zullen de MediaTek-processor krijgen, bevestigt Samsung aan onze redactie.

De geheugenopties zijn 4 GB of 6 GB RAM en tot 128 GB interne opslag, die met een microSD uit te breiden is tot 1 TB. Een flinke batterij van 5.000 mAh voorziet de smartphone voor langer dan een dag van stroom.

Het toestel komt met Android 13 uit de doos en Samsung belooft twee grote software-updates en vier jaar beveiligingsupdates. In de software zit een nieuw en verbeterd privacydashboard om te zien hoe apps gegevens bijhouden en om tracking sneller uit te kunnen schakelen. Om onderweg in contact te blijven met je collega’s, kan je gebruik maken van de Google Meet-integratie voor het versturen van chatberichten en het voeren van videovergaderingen.

Beschikbaar vanaf maart

De Samsung Galaxy A14 5G is vanaf medio maart beschikbaar. Een officiële verkoopprijs communiceert Samsung nog niet, maar deze zal vermoedelijk rond de 250 euro liggen. Begin maart zou de prijs duidelijker moeten worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home