Samsung lanceert rugged Galaxy XCover 6 Pro met groot 120 Hz OLED-scherm

Samsung Galaxy XCover 6 Pro

Voor het eerst binnen de rugged smartphone-reeks van Samsung krijgt de Galaxy XCover 6 Pro een OLED-scherm dat ineens ook 120 Hz-compatibel is. De nieuwe smartphone is onmiddellijk verkrijgbaar.

Liefhebbers van rugged smartphones hebben er lang op moeten wachten, maar Samsung levert voor het eerst een OLED-scherm op een rugged XCover-toestel. De nieuwe Samsung Galaxy XCover 6 Pro heeft een groot 6,6 inch 120 Hz OLED-scherm dat beschermd wordt door sterk Gorilla Glass Victus+ glas, het sterkste in zijn soort.

Een rugged smartphone betekent dat ie op de grond mag vallen. De XCover 6 Pro mag je op 1,5 meter hoogte op beton laten vallen zonder zorgen. De smartphone is IP68 waterresistent en voldoet aan de MIL-STD810H-waarden. Hoeveel zo’n certificering waard is, lees je hier.

Het kloppend hart is een Qualcomm Snapdragon 778G, wat een degelijke middenmoter is binnen het mobiele chiplandschap. De smartphone draait Android 12 en krijgt voor het eerst naast een hoofdcamera (50 MP, f/1.8) ook een groothoekvariant (8 MP, f/2.2). Vooraan kan je videobellen met een scherpe 13 megapixelcamera (f/2.2) die HDR ondersteunt om optimaal in beeld te verschijnen.

Samsung Galaxy XCover 6 Pro

Op het toestel vind je naast de aan-uitknop die dubbelt als vingerafdruksensor. Verder zijn er nog twee knoppen die je kan toewijzen aan een applicatie naar keuze als sneltoets of voor handige functies zoals walkietalkie of zaklamp.

Vijf jaar beveiligingsupdates, vier OS-upgrades

De batterijcapaciteit is voor zo’n scherm aan de krappe kant met 4.050 mAh. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S22 Plus heeft ook een 6,6 inchscherm, maar koppelt dat aan een 4.500 mAh-batterij. Snelladen wordt beperkt tot 15 watt, wat binnen dit prijssegment eerder laag is. Opladen kan via USB-C of een POGO-lader.

Tot slot krijgt de Samsung Galaxy XCover 6 Pro tot vijf jaar beveiligingsupdates en vier (jaar) Android OS-updates, in theorie tot Android 16.

De Samsung Galaxy XCover 6 Pro is vanaf vandaag beschikbaar en heeft een adviesprijs van 609 euro inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home