Samsung Galaxy S21 wordt op 14 januari officieel aangekondigd

Er is al veel gelekt

Samsung Galaxy S21

Op 14 januari stelt Samsung de opvolger voor van de Samsung Galaxy S20. De uitnodiging toont heel vaag de cameramodule met drie lenzen, maar verder deelt Samsung geen verdere details. Veel verrassingen moeten we echter niet verwachten, omdat haast elke functie al gelekt werd afgelopen weken.

De opvolger van de Samsung Galaxy S20 wordt op 14 januari om 16u lokale tijd officieel aan het grote publiek getoond. De uitnodiging toont een wazige cameramodule in een glazen kubus. De tagline van de uitnodiging is ‘Welcome tot the Everyday Epic’. Het event is live te zien op diverse streamingplatformen waaronder YouTube.

Ondanks dat de smartphone nog moet worden aangekondigd, zijn er al tal van details geweten over de smartphone. Zo zou het om drie modellen gaan: Galaxy S21, S21 Plus en S21 Ultra, in lijn met de drie toestellen vorig jaar. Voor het eerst krijgen ze ook ondersteuning voor de Samsung S-Pen stylus, net zoals de Galaxy Note-reeks. In de behuizing is er echter geen plaats voor de stylus.

Gelekte details

Andere details die gelekt werden zijn 120 Hz-schermen voor elk model waarbij de Galaxy S21 (6,2 inch) een schermresolutie krijgt van 2.400 x 1.080 pixels. De Plus- en Ultra-variant krijgen een hogere schermresolutie: 3.200 x 1.440 pixels. De hoofdcamera zou dezelfde blijven op de Galaxy S21 en S21 plus vergeleken met hun voorganger. Enkel de telephotolens verandert en krijgt een iets kleinere sensor, optische beeldstabilisatie en 3x optische zoom.

Binnenin krijgt de S21 een 4.000 mAh-batterij en de S21 Plus een 4.800 mAh-batterij. Beide modellen krijgen 8 GB RAM aan boord en zijn beschikbaar met 128 GB of 256 GB opslag. Elke model is 5G-compatibel.

lees ook

Samsung Galaxy S20 Ultra review: te veel hooi op de vork

Het spreekt voor zich dat alle details hierboven niet bevestigd worden door Samsung, maar er zijn heel wat lekken die elkaar bevestigen en versterken waardoor je maar een heel kleine korrel zout moet nemen bij bovenstaande gegevens. Binnen 10 dagen weten we alle details definitief wanneer Samsung de Galaxy S21 line-up officieel voorstelt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home