Samsung Galaxy S10 krijgt DeX-update Note 10 en Windows 10-link

Samsung DeX

Samsung brengt de vernieuwde DeX-functionaliteit van de Galaxy Note 10 in een update naar de Galaxy S10. Verder kunnen S10-eigenaars voortaan Live Focus bokeh inschakelen voor video en worden andere camera-functies van de Note 10 overgeheveld.

Firmwarespecialist SamMobile merkt op dat een nieuwe update voor de Galaxy S10 in bepaalde Europese landen een nieuwe functionaliteiten bevat. De firmware geldt voor zowel de Galaxy S10e, S10 als S10 Plus en wordt samen met de Android September 2019 security patch gebundeld. Voorlopig hebben enkel Zwitserland en Duitsland de update ontvangen.

De update voegt een aantal camerafuncties van de Galaxy Note 10 toe aan de Galaxy S10. Denk daarbij aan Live Focus bokeh video, AR Doodle en Super Steady video-opnames in Hyperlapse mode.

DeX for PC

Naast de camera-functies focust de firmware-update vooral op de connectiviteit met Windows 10. De Link to Windows-functie is voortaan beschikbaar op de Galaxy S10, zodat je zonder extra software te installeren om handig met een Windows 10-pc te koppelen. Vergelijk het met de Your Phone-app van Microsoft, maar verborgen in het snelkoppelingenmenu tussen wifi, bluetooth en andere triggers.

Tot slot kan je DeX for PC voortaan ook gebruiken met je Galaxy S10. De grootste vernieuwing, tot nu uniek voor de Note 10, is een DeX-omgeving in Windows 10 of macOS. De oplossing biedt een hoop voordelen, maar ook enkele nadelen. Lees hier onze volledige analyse.

Wanneer jij de update mag verwachten, is onduidelijk. De nieuwe functionaliteit wordt samen met de September 2019-patch gebundeld, wat betekent dat we niet heel lang zullen moeten wachten.

Gerelateerd: Samsung DeX op de Galaxy Note 10 getest: Windows 10 als reddingsboei

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home