Samsung Galaxy Note 10 krijgt diepe integratie met Windows 10

Samsung Galaxy Note 10

Tijdens de lancering van de Galaxy Note 10 benadrukt Samsung de nauwe samenwerking met Microsoft. Tot nu ging het enkel om vooraf geïnstalleerde apps. Deze keer is er meer aan de hand, met Windows 10 als essentieel onderdeel.

Naast een hele lijst aan verbeteringen en innovaties die Samsung lanceert met de Galaxy Note 10, maakt het trots bekend dat er een nauwe samenwerking is met Microsoft. Naast de klassieke vooraf geïnstalleerde apps zoals OneDrive, OneNote en andere Office-apps, speelt Windows 10 de hoofdrol.

Wie een Samsung Galaxy Note 10 en een Windows 10-pc in huis heeft, krijgt heel wat extra functionaliteit voorgeschoteld. Het belangrijkste van al is dat er geen aparte software voor nodig is. Dankzij Link to Windows tussen de sneltoetsen kan je direct verbinding maken met een Windows 10-pc. In de huidige Windows 10 Mei 2019 Update zit alles wat nodig is om de Note 10 via Windows te bedienen.

DeX en Windows 10

Notificaties op de Samsung Galaxy Note 10 verschijnen simultaan in de notificatiebalk van Windows 10. Je kan rechtstreeks berichten beantwoorden of het scherm van je smartphone weergeven (screen mirror) in Windows 10. Recente foto’s zijn ook zichtbaar op je pc via Verkenner.

Naast de diepe Windows 10-integratie wordt DeX vernieuwd. De desktopomgeving van Samsung krijgt nu de mogelijkheid om bestanden rechtstreeks van Dex naar een Windows 10-pc te slepen, knippen of plakken. Een usb-kabel is de enige vereiste.

Het valt voorlopig af te wachten hoe dit in de praktijk werkt. Tijdens onze hands-on was er geen opstelling waar beide functies konden worden uitgetest. We verwachten echter snel een Samsung Galaxy Note 10 op de redactie om de Windows 10-functionaliteit en DeX verder in detail te analyseren.

 

Gerelateerd: Samsung lanceert Galaxy Note 10 in twee formaten met slimmere S-Pen

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home