Razer bouwt Linux-laptop voor AI-ontwikkelaars

­Razer introduceert de Razer x Lambda Tensorbook: een laptop die gericht is op ontwikkelaars die zich bezig houden met deep learning en daarom op Linux draait.

Razer werkt samen met Lambda voor de Razer x Lambda Tensorbook. Die laptop wordt verscheept met Linux als besturingssysteem en heeft hardware aan boord die geschikt is voor deep learning. De Tensorbook komt met een Nvidia RTX 3080 Max Q en een Intel Core i7-11800H. Dat is een Tiger Lake-processor en dus geen Alder Lake-chip van Intels meest recente CPU-generatie. Verder krijgt het toestel 64 GB aan DDR4 RAM mee.

Lambda biedt al een decennium lang deep-learning-infrastructuur zoals servers en workstations aan klanten zoals Amerikaanse universiteiten en het ministerie van Defensie. Met de laptop wil Lambda ontwikkelaars nu helpen om lokaal aan applicaties te werken.

Handiger lokaal

“Wanneer je via SSH aan de slag gaat op een server, heb je geen lokale data of code en is het vervelend om je model te tonen aan collega’s”, zegt Lambda-CEO Stephen Balaban over het nieuwe product. Dat moet de Tensorbook oplossen. Het Linux-toestel komt met PyTorch en TensorFlow zodat gebruikers via een lokale grafische interface met die frameworks aan de slag kunnen.

Lambda bouwt zelf geen laptops dus klopte het bedrijf aan bij Razer. Razer zelf is meer gespecialiseerd in gaming-hardware, al betekent dat wel dat de fabrikant ervaring heeft met krachtige toestellen met discrete GPU’s. De Tensorbook heeft vooral Lambda-branding aan boord, maar lijkt wel op een typische Razer-laptop.

lees ook

Razer Book 13 review: gamer in maatpak

Razer en lambda kiezen voor Ubuntu Linux 20.04 LTS als besturingssysteem op het toestel. Het is perfect mogelijk om zelf dualboot met Windows te configureren voor wie dat wil. De laptop is beschikbaar via Lambda vanaf 3.499 dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home