Qnap toont nieuwe NAS-toestellen met AMD, Intel en Arm

QNAP

Op Computex pakt Qnap uit met een heleboel nieuws. Langs de hardwarekant verschijnen er nieuwe NAS-toestellen gebouwd rond AMD-hardware, maar ook de cloud krijgt aandacht met de introductie van MyQnapCloud One.

Qnap pakt op Computex uit met verschillende nieuwe oplossingen. Eerst en vooral staat de hardware centraal. Qnap toont immers de TS-h3077AFU. Die toestelreeks is gebouwd rond een krachtige AMD Ryzen 7 7700-processor. Die relatief nieuwe Zen 4-chip heeft acht rekenkernen en haalt een maximale kloksnelheid van 5,3 GHz. De NAS ondersteunt DDR5 EEC-geheugen.

Voor connectiviteit kan je beroep toen op twee 10 GbE-poorten, twee 2,5 GbE-poorten en drie PCIe Gen 4-sleuven die een optionele 25 GbE-adapter ondersteunen. Qnap brengt de TS-h3077AFU in verschillende smaakjes. Zo heeft de TS-h1277AXU-RP ruimte voor twaalf 3,5 inch-schijven en de TS-h1677AXU-RP voor zestien. PCIe Gen 5 M.2-sleuven tekenen present voor wie snelle SSD-opslag wil gebruiken, bijvoorbeeld als cache.

Intel

Qnap kiest niet alleen voor AMD. In de TVS-h674T en de TVS-h874T werkt de fabrikant met Intel Core i7 en Intel Core i9-processors van de twaalfde generatie. De NAS-toestellen zijn uitgerust let twee USB Type C Thunderbolt 4-poorten. Dat is handig voor bijvoorbeeld fotografen die snel beelden van een externe schijf willen overzetten. Twee 2,5 GbE-poorten zijn ingebouwd, samen met twee M.2-sleuven voor SSD’s (PCIe4). Via twee andere PCIe Gen 4-sleuven kan je ook netwerkadapters aansluiten.

Speciaal voor videografen toont Qnap nog de TBS-574TX. Die NAS ondersteunt E1.S SSD’s (SSD’s met het formaat van een latje). D Je kan de SSD’s hotswappen. Het ding ondersteunt videobewerking in 2K en 4K,n mede dankzij de Intel Core i3-processors van de twaalfde generatie. Qnap kiest hier voor een compact en licht toestel, zodat gebruikers het ook eenvoudig op verplaatsing kunnen installeren.

ARM

Niet alleen Intel en AMD vinden een plaatsje in Qnaps nieuwe NAS-toestellen. Voor de TS-AI642 omarmt de fabrikant een 8-core ARM-chip. Het toestel is geoptimaliseerd voor AI-beeldherkenning als onderdeel van een oplossing met bewakingscamera’s.

Qnap zet op de beurs ook in op de cloud en gaat Synology achterna met de introductie van een eigen cloudmerk: MyQnapCloudOne. Daarmee wil het bedrijf vooral 3-2-1-back-up-strategieën ondersteunen. Het Hybrid Backup Center moet als onderdeel van de oplossing alvast een overzicht bieden over alle back-up-taken.

Qnap is voorlopig karig met informatie over de nieuwe toestellen, en deelde nog geen prijzen en beschikbaarheden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home