PowerPoint maakt in nieuwe update van jou een betere spreker

Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint krijgt op alle platformen de Presenter Coach-functie. Hiermee kunnen sprekers hun presentatie oefenen, waarna PowerPoint feedback geeft met eventuele tips.

De Presenter Coach-functie is niet nieuw en zit als sinds eind 2019 in de webversie van PowerPoint. Microsoft acht de functie nu volwassen genoeg om uit te rollen naar alle andere platformen (iOS, Android, macOS en Windows). Enige vereiste is dat je de presentatie in het Engels oefent, de enige taal die voorlopig wordt ondersteund.

Wie een Engelse presentatie moet geven, kan de functie direct gebruiken volgens Microsoft. Het enige wat je moet doen, is je presentatie luidop oefenen. De software analyseert wat je zegt en waarschuwt je wanneer je te snel of te traag spreekt of vulwoorden gebruikt zoals ‘euh’ of ‘ah’. Ook wanneer je letterlijk de woorden van de slide afhaspelt, word je daarop attent gemaakt.

Waardevolle feedback

Naast je woorden ondersteunt de nieuwe Presenter Coach-functie ook je lichaamstaal via de webcam. Het let erop dat je niet te dicht tegen de camera staat en of je genoeg oogcontact maakt. Daarnaast word je nog steeds op de vingers getikt wanneer je vloekwoorden gebruikt of wanneer je woorden teveel herhaalt of fout uitspreekt.

lees ook

Office Insiders kunnen nu automatisch PowerPoint-presentaties uit Word draaien

Ondanks dat de functie voorlopig enkel in het Engels beschikbaar is, kan het een goede leerschool zijn voor wie af en toe moet presenteren en niet zelfzeker is van zichzelf. De Presenter Coach-functie kan ook ervaren presentatoren verfijnen dankzij de talrijke meetresultaten.

De functie rolt op dit ogenblik uit naar alle platformen en zou snel zichtbaar moeten zijn. Wie het wil uittesten, moet wel PowerPoint in het Engels instellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home