Philips lanceert draadloze headset met ingebouwde transcriptietool

philips speechone

Philips heeft de SpeechOne-dicteerheadset gelanceerd, voorzien van transcriptietool. Dat stelt gebruikers in staat te dicteren zonder de handen te gebruiken. Volgens de fabrikant levert dit tijdsparing, vrijheid en mobiliteit. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om telefoongesprekken via Skype for Business te voeren.

Het nauwkeurigheidspercentage van opnames wordt naar eigen zeggen versterkt als de headset wordt gebruikt in combinatie met professionele spraakherkenningssoftware. Dit zou naast verduidelijking ook zorgen voor minder transcriptiefouten. Zo zouden onder meer dokters, advocaten en zakelijke professionals volgens Thomas Brauner, CEO Speech Processing Solutions bij Philips, veel tijd kunnen besparen door te spreken in plaats van te typen.

Via magnetische inductie kan de headset draadloos worden opgeladen met een dockingstation, waarna er een hele dag mee gewerkt kan worden. Om kosten te besparen is het mogelijk de headset met meerdere medewerkers te delen, gezien de SpeechOne voorzien is van verwisselbare oorkussentjes, die aan de hand van een magnetisch kliksysteem kunnen worden vervangen. Daarnaast zou de antimicrobiële behuizing gebruikers beschermen tegen bacteriën en bacillen, iets waar zeker medische omgevingen voordeel uit kunnen halen.

Universeel

Verder is de dicteerheadset onder meer voorzien van ruisonderdrukking, is deze geschikt om met of zonder hoofdband zowel aan het linker- als rechteroor te plaatsen en zorgen voorgeprogrammeerde knoppen op het dockingstation ervoor dat een gebruiker inkomende oproepen kan opnemen of afwijzen.

Ook Microsoft liet onlangs nog weten dat het eind 2018 een aantal nieuwe transcriptiefuncties op de markt brengt. De softwareleverancier brengt een aantal nieuwe AI-diensten naar OneDrive en SharePoint voor Microsoft 365. Gebruikers krijgen daardoor onder meer toegang tot geautomatiseerde transcripties van audio- en videobestanden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home