Parallels Desktop 16 omarmt macOS Big Sur

Parallels introduceert een nieuwe grote versie van zijn software om alternatieve besturingssystemen op een Mac te draaien. Parallels Desktop 16 brengt een heleboel krachtige nieuwe functies mee en past bovendien mooi in macOS Big Sur.

Parallels introduceert Parallels Desktop 16. De opvallendste verandering aan de nieuwe editie is dat het design voortaan aansluit bij de nieuwste versie van macOS: Big Sur. Het zijn echter vooral functies onder de motorkap die de Windows (of Linux)-op-Mac-ervaring van Parallels een boost geven.

Vijf nieuwe mogelijkheden springen in het oog. Eerst en vooral verbeterde de ontwikkelaars de ondersteuning voor DirectX 11 en OpenGL. De prestaties moeten er met 20 procent op vooruit gaan. Vervolgens draait de software efficiënter, wat de autonomie van je MacBook met tien procent moet verlengen wanneer je Parallels onderweg gebruikt. Sluit je een virtuele machine af, dan is die met versie 16 in staat om ongebruikte schijfruimte automatisch terug aan het systeem af te geven.

Pro- en Businessversies

Verder krijgt Parallels Desktop 16 ondersteuning voor multi-touch-bewegingen in Windows-apps. Dat moet de Windows-ervaring verbeteren, aangezien die ondersteuning standaard is voor echte Windowslaptops. Tot slot voorziet Parallels een kleine maar broodnodige verbetering in de afdrukcapaciteiten van de tool: je kan voortaan dubbelzijdig afdrukken. Ondersteunde papierformaten breiden dan weer uit, van 10 tot envelop.

Parallels pakt meteen ook uit met verbeteringen die exclusief zijn voor de pro-versie van zijn software. Zo kan je aangepaste netwerken een naam geven voor een beter overzicht en VM’s als solid file exporteren om ze vlotter over te dragen naar nieuwe hardware. De Business Edition gaat nog een stap verder met vooraf configureerbare VM’s, een vlottere installatie op macOS Big Sur zonder reboot en wachtwoordloze updates.

Prijs en beschikbaarheid

Alle edities van Parallels Desktop 16 zijn per direct beschikbaar. Wie een abonnement heeft op een vorige editie kan voordelig upgraden. Een upgrade kost 49,99 euro vanaf eender welke versie naar de standaard- of pro-editie. Een nieuw abonnement kost 99,99 euro voor de Pro en Business-editie, de standaard-editie gaat voor 79,99 euro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home