Parallels Desktop 14 maakt Windows op Mac tot 20 GB lichter

Parallels Desktop 14

Parallels heeft een nieuwe versie van zijn virtualisatiesoftware voor Mac gelanceerd. Parallels Desktop 14 ondersteunt het nieuwe macOS Mojave, en biedt onder meer opslagoptimalisaties en snellere prestaties.

De meeste mensen gebruiken de software van Parallels om Windows binnen een Apple-omgeving te draaien. De updates in Desktop 14 zijn er dan ook vooral op gericht om dit gebruikersscenario verder te faciliteren.

Parallels heeft voor deze versie hard ingezet op het optimaliseren van het opslagverbruik. Virtual machines kunnen immers heel wat ruimte opslokken en de capaciteit van hedendaagse MacBooks is beperkt. Desktop 14 kan dankzij efficiëntere compressie in de meeste (maar niet alle) gevallen heel wat schijfruimte vrij maken, tot 20 GB in sommige situaties. De nieuwe functie “Free Up Disk Space” moet verder helpen om te lokaliseren waar opslagcapaciteit kan worden teruggewonnen.

Verder heeft het Parallels-team ook gewerkt aan verbeterde grafische prestaties van sommige Windows-toepassingen op basis van de OpenGL graphics-API. Apple schuift OpenGL binnenkort weliswaar aan de kant voor de eigen Metal-API, iets waar Parallels ondertussen een oplossing voor zoekt.

Touch Bar

Vorig jaar al introduceerde Parallels ondersteuning voor gebruik van de Touch Bar in verschillende Windows-applicaties. Die ondersteuning wordt uitgebreid met meer toepassingen, waaronder Microsoft Visio, OneNote, SketchUp, AutoCAD, Revit, Quicken, QuickBooks en Visual Studio. Bovendien biedt de software een tool aan om zelf Touch Bar-configuraties te creëren voor apps die nog niet worden ondersteund.

Verder werden nog tal van kleinere optimalisaties en verbeteringen gedaan om de gebruikservaring vooruit te helpen. Boottijden werden versneld, applicaties starten sneller op en er werd ondersteuning voor Microsoft Ink in Office toegevoegd, inclusief drukgevoeligheid in sommige applicaties.

Beschikbaarheid

Parallels Desktop 14 is onmiddellijk beschikbaar. De versie voor thuisgebruik kost 99,99 euro voor een eenmalige aankoop of 79,99 euro per jaar als abonnement. Het voordeel van die laatste formule is dat je gratis naar nieuwere versies kan upgraden wanneer die beschikbaar zijn. Parallels Desktop Pro en Business zijn alleen als abonnement beschikbaar en kosten 99,99 euro per jaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home