Panasonic Toughbook S1 combineert Android en draagbaarheid met robuust design

De nieuwe robuuste Panasonic Toughbook S1 biedt de functionaliteit van een Androidtablet in een erg robuust pakket gericht op buitenwerkers.

Panasonic lanceert de Toughbook S1. De fabrikant van rugged hardware noemt dat toestel een tablet, al heeft het met een schermdiagonaal van 7 inch meer weg van een uit de kluiten gewassen smartphone. De Toughbook S1 draait op Android 10 en heeft een Qualcomm SDM660 octacore-processor aan boord. Verder voorziet Panasonic een bescheiden 4 GB aan RAM en 64 GB interne opslag.

Robuust

Dat lijken (en zijn) niet de stevigste specificaties en dat klopt, maar Panasonic onderscheidt zich van andere merken omwille van het robuuste design. Het toestel is langs binnen en langs buiten ontwikkeld om misbruik te overleven. Dat betekent dat de behuizing stevig is, maar ook dat het binnenwerk gebouwd is om schokken te absorberen.

Concreet is dit toestel IP 65/67 gecertifieerd en doorstond het MIL-STD-810H-tests. Je kan het vanop anderhalve meter laten kennismaken met een betonnen ondergrond zonder problemen. Het scherm met antireflectiecoating heeft een helderheid van 500 cd/m² zodat je ook in direct zonlicht kan verderwerken en het aanraakdisplay laat zich niet uit zijn lood slaan door regen of handschoenen. Wie wil kan een optionele stylus gebruiken.

Accessoires en beschikbaarheid

De behuizing is verder aanpasbaar met verschillende modules. Zo kan je een extra USB-poort of een barcodescanner installeren. Een 13 MP-camera achteraan is standaard, net als de 5 MP selfiecamera voor bijvoorbeeld videogesprekken. Panasonic claimt een batterijduur van 14 uur met een batterij die je kan hotswappen via een eenvoudig kliksysteem. De Toughbook S1 is compatibel met randapparatuur van neefjes Toughbook L1 en A3.

lees ook

Panasonic lanceert rugged Android-tablet met Toughbook A3

Panasonic mikt met het nieuwe toestel op werknemers die vaak buiten of in uitdagende omstandigheden werken. Denk aan politiediensten, technici of monteurs in fabrieken of bouwvakkers. De tablet is per direct beschikbaar met een adviesprijs van 1.110 euro (excl. btw) en drie jaar garantie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home