Panasonic stelt Toughbook G2 voor: nieuwe robuuste Windowstablet

Panasonic introduceert met de Toughbook G2 een nieuwe telg in zijn robuuste Toughbook-gamma. De robuuste tablet moet vooral mobiele werknemers overtuigen.

Toshiba lanceert de Toughbook G2: een robuuste Windowstablet op maat van mobiele werknemers. Het toestel volgt de Toughbook 20 en de Toughbook G1 op. De tablet krijgt een IP65-rating en moet zware MIL-STD-810H-tests doorstaan. Het ding stopt Windows in handen van mensen die bijvoorbeeld in de bouwsector of in magazijnen werken. Via een dock doet het toestel ook dienst als pc in een werfkantoor en kan je de tablet in een wagen vastklikken.

Specificaties

De Touhhbook G2 heeft onder de motorkap een Intel-chip van de tiende generatie. De processor loopt dus een generatie achter op het nieuwste dat Intel te bieden heeft. Verder kan je kiezen voor maximaal 32 GB aan RAM en een SSD van 1 TB. De opslag komt met een optioneel Quick Release-mechanisme voor wie de SSD om de één of andere reden bliksemsnel wil loskoppelen van de tablet.

panasonic touchbook G2 tablet

De nieuwe computer is Windows Hello-compatibel en heeft ook aan de voorzijde een camera, zodat werknemers snel beelden van de situatie in het veld kunnen nemen en delen. 4G-connectiviteit met eSIM-ondersteuning tekent present om daarbij te helpen.

lees ook

Welke laptops mogen op de grond vallen: MIL-STD-tests uitgelegd

Het toestel is compatibel met tal van accessoires waaronder de meeste randapparatuur voor de Toughbook G1 en Toughbook 20. Panasonic voorziet een optioneel toetsenbord voor wie het ding graag als laptop gebruikt. Via een uitbreidingsslot kan je industriegerelateerde functionaliteit toevoegen. Denk aan een barcodelezer, seriële poorten of een thermische camera.

Windows 11 en beschikbaarheid

De tablet lanceert met Windows 10 maar zal meteen compatibel zijn met Windows 11. Na de release van de nieuwe Windowsversie zal Panasonic het toestel meteen met Windows 11-licentie aanbieden. Beschikbaarheid van de ToughBook G2 staat gepland voor eind juli met een adviesprijs van 2.450 euro exclusief btw. Panasonic lanceerde eerder nog een nieuwe Android-tablet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home