Nieuwe functie voor Outlook zorgt dat meetings niet buiten je werkuren vallen

Microsoft geeft Outlook functies die handig van pas komen voor mensen met een flexibel werkrooster.

Op Ignite 2022 worden ook voor Outlook enkele nieuwe functies aangekondigd. Daar profiteren werknemers met flexibele werkuren van.

De e-maildienst geeft deze werknemers namelijk de mogelijkheid om hun werkuren en werklocatie in de ingebouwde agenda in te geven. Bij het inplannen van online vergaderingen kunnen werknemers rekening houden met elkaars werkuren om een geschikt moment te vinden. Microsoft belooft de functie voor het einde van 2022 ook naar Teams te brengen.

lees ook

Microsoft schrapt merknaam Office voor Microsoft 365

Meeting-recap en Mac-functies

Na afloop van de vergadering kan een werknemer voortaan meer informatie hierover terugvinden. In de Meeting-recap-functie zijn zowel details van de vergadering als een opname te vinden.

Verder breidt Microsoft de focusfuncties uit naar Mac-gebruikers. Zij kunnen focustijd inplannen, het gaat om een periode waarin notificaties worden uitgeschakeld of waarin alleen de meldingen doorkomen van apps waarvan de gebruiker het toelaat.

Loop-onderdelen

Tot slot komen Loop-onderdelen naar Outlook voor Windows. Dat is een functie uit Teams om onderdelen toe te voegen als een controle-, taken- en genummerde lijst.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home