Outlook werkt niet? Bug maakt software stuk, update rolt nu uit

Outlook

Microsoft Outlook heeft gisterenavond een update ontvangen die de desktopversie stuk maakt. Je kan niet langer e-mails opstellen of bekijken. Microsoft heeft snel een nieuwe update uitgerold en stelt die nu beschikbaar.

Microsoft stuurde gisterenavond een update naar alle Outlook desktopversies. Wie Outlook versie 2104 build 13929.20372 draait, merkt onmiddellijk dat e-mails niet meer zichtbaar zijn en dat je ook geen e-mails meer kan opstellen. Telkens wanneer je op Enter drukt bij een e-mail, wordt de voorgaande regel verwijderd en kan je opnieuw van nul starten.

Bleeping Computer kaartte als eerste de fout aan bij Microsoft en deelde onderstaande screenshots:

outlook email kapot
e-mail kapot outlook

In een statusbericht binnen het Microsoft 365 Admin Center onder titel EX255650: Issue affecting viewing email content in Outlook bevestigt de softwaregigant dat het de kern van het probleem heeft gevonden en een noodpatch beschikbaar stelt. Alle gebruikers zouden op dit ogenblik de update binnen hebben. Indien je eerder updates rond Microsoft Office had gedeactiveerd, moet je deze nu manueel hervatten.

Nog geen update?

Wie met een defecte versie van Microsoft Outlook zit en nog geen update heeft ontvangen, heeft meerdere opties om het probleem op te lossen. Zo kan je manueel de desktopversie terugrollen naar de April 2021-release of Microsoft Outlook in Safe Mode opstarten. Dubbelcheck ook dat je zeker de nieuwste updates binnen hebt.

Voor een complete gids over hoe je een van bovenstaande opties kan toepassen met een duidelijk stappenplan, kan je hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home