Orange verhoogt FUP naar 3 TB bij zakelijke en particuliere abonnementen

Orange

De zogenaamde ‘fair use policy’ of FUP die een beperking legt op onbeperkt supersnel internet lag eerder op 750 GB tijdens de piekuren. Orange volgt hiermee Telenet en Proximus die de verandering eerder al doorvoerden.

Internetproviders hanteren een ‘fair use policy’ om de grenzen van onbeperkt internet te duiden tijdens de piekuren tussen 12u en middernacht. Tot die FUP-limiet haal je de geadverteerde topsnelheden, daarboven word je teruggezet naar tragere basissnelheid. Bij Orange is dat 20 Mbps download en 2 Mbps upload. Je hebt dus weldegelijk onbeperkt internet zoals de abonnementsformule je belooft, maar niet altijd aan de geafficheerde topsnelheid tijdens de piekuren.

Orange verduidelijkt wel dat de basissnelheid en de piekuren tijdens de coronaviruscrisis anders is dan standaard. Wanneer de situatie normaliseert in de toekomst, hanteert het opnieuw een tragere basissnelheid van 10 Mbps download en 1 Mbps upload. De piekuren worden dan ook opnieuw gedefinieerd vanaf ’s middags tot middernacht. Vandaag is dat van 17u tot middernacht. Het is voorlopig onduidelijk wanneer Orange de oude regel opnieuw zal invoeren.

lees ook

Orange lanceert internet-only aanbod

Oranger is behoorlijk laat op het nieuwe FUP-feestje toegekomen. Telenet maakte de omschakeling van 750 GB naar 3 TB begin deze maand met de nieuwe One-abonnementen en eerder al met de zakelijke KLIK-alternatieven. De internetsnelheid daalt bij Telenet naar 10 Mbps wanneer je over de limiet gaat. Proximus maakte in 2019 al de omschakeling naar 3 TB voor alle particuliere en zakelijke abonnementen en hanteert een lagere internetsnelheid van 5 Mbps bij overschrijding van het maximale volume.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home