Optimaliseer professionele toepassingen met Nvidia GeForce Experience en Studio-drivers

nvidia geforce

Nvidia brengt de optimalisatiecapaciteiten van GeForce Experience van de gamingwereld naar creatieve professionals. Zij kunnen voortaan met een enkele klik de instellingen voor een toepassing optimaal instellen.

Nvidia combineert zijn Studio-drivers met GeForce Experience, zodat professionele gebruikers hun grafische toepassingen kunnen optimaliseren. GeForce Experience bevat die functie al voor games. Met een druk op de knop kunnen gamers de perfecte instellingen voor hun spel selecteren op basis van de beschikbare hardware, en dan vooral de GPU. GeForce Experience weegt dan af hoe hoog de resolutie best is en hoe hoog de grafische kwaliteit van een spel best staat voor de best mogelijke ervaring.

Optimalisatie van apps

Nu brengt Nvidia een vergelijkbare functionaliteit naar professionele toepassingen. Om daarvan te profiteren heb je natuurlijk een Nvidia GeForce-GPU nodig, maar ook de Nvidia Studio-drivers. Dat zijn alternatieve drivers voor GeForce-kaarten met een focus op professionele applicaties in de plaats van spellen. Je moet ook GeForce Experience installeren.

lees ook

Studio, Quadro, GeForce: welke Nvidia-kaart heb jij nodig?

Is dat allemaal gebeurd, dan kan je in de tool je apps optimaliseren. Bij de lancering ondersteunt Nvidia alvast 34 applicaties, waaronder Adobe Lightroom, AutoCAD van Autodesk en DaVinci Resolve. De mogelijkheid zorgt er voor dat je als gebruiker zeker alle beschikbare functies van de hardware gebruikt waar de software in kwestie mee overweg kan. Denk bijvoorbeeld aan instellingen als GPU-acceleratie. Je hoeft zelf niet in de instellingen te duiken om te ontdekken wat mogelijk is: GeForce Experience regelt dat allemaal zelf.

GeForce voor professionals

De nieuwe functionaliteit past in de vernieuwde strategie van Nvidia. De fabrikant beseft dat GeForce-kaarten perfect zijn voor heel wat creatieve professionals, zeker in een kmo-omgeving. Hoewel de kaarten voor gamers worden ontwikkeld, voorziet Nvidia met Studio toch functionaliteit op maat van die professionals, zonder dat ze daarvoor veel duurdere GPU’s moeten kopen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home