Oppo onthult Find X5 Pro: vlaggenschip voor fotoliefhebbers

Oppo introduceert met de Find X5 Pro een premium-telefoon die de strijd aangaat met de beste toestellen die vandaag op de markt zijn.

Oppo neemt een jaar voorsprong met de Find X5 Pro: de opvolger van de uitstekende Find X3 Pro. De X4 heb je niet gemist: Oppo geeft geen officiële reden maar het cijfer vier is een ongeluksgetal in China waar Chinese bedrijven graag van wegblijven.

Specificaties

X5 Pro dus. Achter die naam schuilt een toestel dat erg lijkt op de Find X3 Pro. Het 6,7 inch WQHD+-scherm is even groot en krijgt een dynamische refresh rate van 120 Hz. Het display ondersteunt 10 bit-kleur en zorgt voor leesbaarheid bij fel daglicht dankzij een maximale helderheid van 1.300 nits. Het design aan de achterzijde verschilt wel een beetje. Voor de achterkant gebruikt Oppo voortaan keramiek in de plaats van glas en het camera-eiland krijgt een asymmetrische vorm. Mooi of niet, dat is een kwestie van smaak, maar het is in ieder geval eens iets anders. De achterkant moet krasbestendiger zijn dan glas. Het hele toestel is bovendien IP68-gecertifieerd.

Oppo bouwt het toestel rond de Snapdragon 8 Gen 1: de krachtigste mobiele SoC die vandaag op de markt is. De 5.000 mAh-batterij ondersteunt 80 watt laden via SuperVooc en zou halfvol zijn binnen de 12 minuten. Draadloos laden kan aan 50 watt. De batterij zou bovendien meer laadcycli kunnen verdragen dan vroeger. Het toestel draait Oppo’s eigen ColorOS-schil bovenop Android 12.

Camera centraal

De focus van Oppo ligt voor de Find X5 Pro bij de camerabeleving. Opnieuw komt de telefoon met twee hoofdcamera’s: één met een gewone lens en één met een breedhoeklens. Allebei gebruiken ze dezelfde 50 MP-sensor. Oppo pakt uit met optische beeldstabilisatie over vijf assen: de sensor beweegt op drie assen en de lens zelf over twee. Dat moet foto’s uit de hand met weinig licht een stuk beter maken.

De camera krijgt verder enkele nieuwe modi mee, waarvan de modus ‘lange belichtingstijd’ het interessantst is naar onze mening. Daarmee kan je water, wolken of passerend verkeer met een lange sluitertijd fotograferen voor professioneel ogende effecten. Wij hebben de Oppo Find X5 Pro al even in onze broekzak voor een review binnenkort, maar delen alvast graag ons initieel enthousiasme over die functie.

De functionaliteit heeft de telefoon voor een stuk te danken aan een NPU van eigen makelij die Oppo in dit toestel verwerkt: de MariSilicon X. Die chip zorgt voor realtime-magie bij de fotografie. Oppo is duidelijk trots op de chip en vindt het nodig om die bij naam te noemen op de achterkant van zijn toestel. Verder heeft de nieuwe telefoon een 13 MP-telelens met 5x hybride zoom. Vooraan zit een 32 MP-selfiecamera die opnieuw beter moet presteren bij laag licht.

Oppo gaat verder in zee met Hasselblad, maar dat heeft voorlopig geen betrekking op de camera-hardware. De camera-app krijgt wel Hasselblad-designelementen en komt met Hasselblad-filters. Oppo drukt ook deze merknaam duidelijk zichtbaar op de achterzijde van zijn smartphone.

Varianten en beschikbaarheid

Oppo flankeert de Find X5 Pro met twee lichtere varianten. De gewone Find X5 lijkt sterk op zijn grotere broer, maar mist de afwerking uit keramiek. Het toestel heeft wel gelijkaardige functionaliteit en valt nog onder het premiumsegment. De Find X5 Lite is een middenklasser die nauwelijks iets gemeen heeft met de andere twee toestellen, op de naam na.

De Find X5 Pro en de gewone X5 zijn beschikbaar vanaf 3 maart. Voor de lancering lees je hier een uitgebreide review van de Find X5 Pro. De Oppo Find X5 Pro zal 1.299 euro kosten en zit zo in dezelfde prijsklasse als de Samsung Galaxy S22 Ultra. De gewone Oppo Find X5 gaat voor 999 euro over de toonbank. De Find X5 Lite verschijnt op 11 maart en kost 479 euro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home