Oppo kondigt assisted reality-bril Air Glass aan

Oppo lanceert een eigen bril die de werkelijkheid aanvult met nuttige informatie. Voorlopig brengt het bedrijf de bril alleen uit op de eigen markt: China.

Op Inno Day 2021, een evenement van Oppo, maakt Oppo naar jaarlijkse gewoonte bekend wat er nog in de pijplijn zit. Eerder bracht de chief product officer bij Oppo al naar buiten dat op het evenement ook een vouwbare smartphone wordt aangekondigd.

Daar komt nu een assisted reality (aR)-bril bij. De schrijfwijze verschilt van deze van augmented reality (AR). De bril die Oppo op de markt brengt vult eveneens de realiteit aan, maar doet dit met 2D-objecten. De functionaliteiten van de nog uit te brengen bril, zijn in principe hetzelfde als deze van een Google Glass.

Specificaties

De bril zal begin volgend jaar zijn intrede doen op de Chinese markt. Daar krijgt het de naam Air Glass. De bril wordt uitgebracht in twee kleuren. Kopers krijgen de keuze tussen een zilver half-frame of een zwart full-frame.

Bron: Oppo

In de bril zit een Qualcomm Snapdragon 4100 processor verwerkt. Verder is het heel goed werken met de bril door het lichte gewicht (slechts 30 gram). De batterij houdt het tijdens gebruik uit voor drie uur, wat nog lang geen werkdag is, maar wel genoeg ruimte geeft om af en toe je werk aan te vullen met online-informatie. In slaapstand houdt de batterij het dan weer tot 40 uur vol.

De bril zou volgens Oppo ook zowel binnen als buiten moeten functioneren. Om dat mogelijk te maken heeft Oppo zijn eigen Micro Projector gecombineerd met een geavanceerd Micro LED en golfgeleider. De projector zorgt er eveneens voor dat de bril niet te warm wordt tijdens het gebruik.

Wie naast de bril ook een recent uitgebracht toestel van Oppo in zijn bezit heeft, krijgt nog meer mogelijkheden. Het wordt dan namelijk mogelijk om de Air Glass te koppelen met de Smart Glass-app. Dat maakt het mogelijk om te werken met spraakbesturing en handgebaren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home