Ook MSI lanceert zakelijke Comet Lake-laptops

MSI breidt zijn line-up van laptops voor creatievelingen uit met nieuwe toestellen. De laptops zullen Comet Lake-chips aan boord hebben en verschijnen dit najaar.

De Creator-line-up van MSI krijgt enkele nieuwe telgen. Op de IFA-beurs in Berlijn op 6 september zal de laptopfabrikant de Prestige 14 en Prestige 15 ten toon stellen. Die laptops krijgen chips van Intels tiende generatie als binnenwerk, al lijkt het hier opnieuw om Comet Lake-processors te gaan en niet om Ice Lake. MSI volgt daarmee Dell op. De meest high end-configuratie van de laptops zal de Core i7-10710U aan boord hebben. Die processor heeft zes kernen en twaalf threads maar wordt nog steeds op 14 nm gebakken. Hoe goed de chip zal presteren blijft dan ook een groot vraagteken, niet in het minst omdat Intel zelf niet al te transparant is met zijn prestatieclaims. We vroegen bij MSI een testtoestel aan en hopen zo snel mogelijk zelf te ontdekken wat het toestel allemaal kan.

Scherm

Naast de processor zet MSI sterk in op schermkwaliteit en autonomie. Het ‘True Pixel’-scherm heeft een 4K-resolutie en wordt kleurgekalibreerd. MSI spreekt van een honderd procent AdobeRGB-kleurbereik en zet certificatie door CalMAN in de verf. Het toestel zou dan weer tien tot 14 uur meegaan op één batterijlading, al naargelang het model. Het gewicht blijft desalniettemin laag met 1,2 kg voor de Prestige 14 en 1,6 kg voor de Prestige 15. Onder de motorkap stopt MSI tot slot nog een grafische kaart van Nvidia uit de GTX 16-reeks. Die moet zowel werk als een zekere mate van gaming ondersteunen. Het gaat om een Max-Q-configuratie, geoptimaliseerd voor de thermische capaciteiten van het chassis, zodat de werkelijke prestaties moeilijk te bepalen zijn.

Naast de Prestige-reeks vernieuwt MSI ook de line-up van Modern-laptops. Ook die toestellen krijgen een upgrade naar Intels tiende generatie. De Modern-toestellen zitten een trapje onder de Prestige-reeks, zowel wat prestaties als wat gewicht betreft (1,19 kg). Details over prijzen en configuraties verschijnen vermoedelijk met de uitgebreidere aankondiging tijdens IFA.

Gerelateerd: Dell verfrist laptops met tiende generatie Intel-cpu’s, maar niet de goede chips

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home