OnePlus Nord combineert 90 Hz-scherm en 5G met haarscherp prijskaartje

OnePlus Nord

De OnePlus 8-reeks krijgt er een budgetvriendelijk broertje bij onder de noemer OnePlus Nord. In tegenstelling tot vlaggenschip specificaties boet het in op vlak van (grafische) prestaties, maar daar staat een haarscherp prijskaartje tegenover. OnePlus keert hiermee terug naar zijn roots.

Eerder dit jaar hebben we de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro uitgebreid getest op de redactie. Het goedkoopste model kostte 699 euro, het duurste 999 euro. OnePlus claimt sinds zijn opstart dat ze een prijsbreker zijn, maar de laatste jaren volgen ze de trend van andere smartphonefabrikanten om hun toestellen steeds duurder te maken. De OnePlus Nord (399 euro incl. btw) is een welgekomen toestel waarmee het merk opnieuw zijn label prijsbreker alle eer aan doet.

Het toestel maakt gebruik van een Qualcomm Snapdragon 765G. Qua prestaties moet je vooral op grafisch niveau een stap achterwaarts verwachten vergeleken met de OnePlus 8 die een Snapdragon 865 aan boord heeft. De lichtere SoC moet potentieel de batterijduur van het toestel ten goede komen. Binnenin zit een 4.115 mAh-variant, iets kleiner dan in de OnePlus 8.

90 Hz-scherm

Ondanks de scherpe prijs krijgt de OnePlus Nord een 90 Hz amoledscherm aan boord. Het scherm is iets kleiner (6,44 inch) vergeleken met de OnePlus 8 (6,55 inch) en de OnePlus 8 Pro (6,78 inch). De OnePlus Nord (158.3 x 73.3 x 8.2 mm) is hiermee de kleinste van de drie, maar het scheelt niet veel vergeleken met de OnePlus 8 (160.2 x 72.9 x 8 mm). Dit komt omdat de OnePlus Nord gebruik maakt van een vlak scherm dat niet om de randen kromt.

OnePlus Nord

De OnePlus Nord krijgt heel wat camera’s aan boord. De hoofdcamera achteraan (Sony IMX586) is identiek aan de OnePlus 8. Die presteerde behoorlijk goed in onze review. Verder vind je nog een 8 megapixel breedhoeklens, 2 megapixel macrolens en 5 megapixel dieptecamera achteraan.

Vooraan zitten twee camera’s. De hoofdvariant heeft 32 megapixel aan boord en wordt geflankeerd door een 8 megapixel breedhoekcamera. OnePlus benadrukt dat de grote kijkhoek van 105 graden ervoor moet zorgen dat de groepsselfies voortaan kunnen zonder selfiestick.

Twee versies

Net als de OnePlus 8-reeks geniet ook de OnePlus Nord van supersnel laden met Warp Charge 30T. Opladen van nul naar 70 procent duurt volgens de fabrikant een half uur. De vingerafdruksensor in het scherm is dezelfde als bij zijn grotere broers. Tot slot ondersteunt het toestel dualsim en is er geen ruimte voor een microSD-kaart. Draadloos laden evenals een waterdicht design (IP-certificering) is er ook niet.

De OnePlus Nord is in twee kleuren verkrijgbaar: Blue Marble en Gray Onyx. De goedkoopste variant met 8 GB RAM en 128 GB interne opslag kost 399 euro incl. btw. Wie meer wil, kan kiezen voor de versie met 12 GB RAM en 256 GB opslag aan 499 euro incl. btw. Vanaf 4 augustus is het toestel beschikbaar in de Benelux.

OnePlus Nord

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home