OnePlus Nord CE 5G aangekondigd, beschikbaar vanaf 299 euro

OnePlus Nord CE 5G

Na de introductie van de OnePlus Nord vorig jaar speelt de fabrikant de budgetkaart nog sterker uit met het nieuwste model. De OnePlus Nord CE 5G start vanaf 299 euro en voegt een aantal interessante extra’s toe.

Vorig jaar liet de OnePlus Nord een sterke indruk op ons na. De fabrikant combineerde de juiste elementen aan een scherp prijskaartje waar de concurrentie enkel maar van kon dromen. Een jaar later is de Nord nog steeds een degelijk toestel, maar niet langer uitmuntend in zijn prijsklasse. Daarom lanceert het nu de opvolger: OnePlus Nord CE 5G. CE staat hier voor Core Edition, een duidelijk statement dat de prijs scherper is en alle ballast overboord werd gegooid.

Aan de buitenkant ziet het toestel er bijna hetzelfde uit als zijn voorganger. Achteraan is er opnieuw ruimte voor drie camera’s die in de OnePlus Nord CE 5G een upgrade en een downgrade krijgen. 64 megapixel voor de hoofdcamera (Nord = 48 MP), 8 megapixel groothoekcamera (gelijk aan Nord) en een 2 megapixel monochroom camera. Die laatste komt in de plaats van een 5 megapixel dieptecamera en een 2 megapixel macrocamera die in de vorige OnePlus Nord zit. De fabrikant geeft nu de voorkeur aan een monochroom camera omdat het de focus wil leggen op betere nachtfoto’s en andere details.

Vooraan verdwijnt de dubbele camera en is er enkel ruimte voor een 16 megapixelvariant die uitgesneden in het scherm zit.

Hoofdtelefoonaansluiting maakt comeback

Ondanks het scherpe prijskaartje wil OnePlus niet teveel compromissen maken met deze smartphone. Binnenin zit een kloeke 4.500 mAh-batterij die snelladen ondersteunt. Volgens de fabrikant duurt het een half uur om van 0 naar 70 procent te laden. De snellader zit standaard in de doos. Draadloos opladen wordt niet ondersteund.

Verder vinden we binnenin een Qualcomm Snapdragon 750G, een 5G-compatibele chip die op een fijne lijn balanceert tussen prestaties en batterijduur. De hoofdtelefoonaansluiting onderaan is opnieuw terug van weggeweest.

OnePlus Nord CE 5G

Het meest indrukwekkende aan dit toestel is het 6,43 inch amoledscherm met een refresh rate van 90 Hz. Zulke schermen zijn uiterst zeldzaam in deze prijscategorie. Er zit ook een vingerafdruksensor in het scherm. De OnePlus Nord CE 5G draait Android 11 en krijgt gegarandeerd twee jaar software-updates en drie jaar security-updates, tellend vanaf de datum van de lancering. Beschikbare kleuren zijn blauw, zwart en zilver. Je kan de interne opslag niet uitbreiden.

Prijzen starten vanaf 299 euro voor de versie met 6 GB RAM en 128 GB opslag. Alternatieve configuraties zijn 8 GB RAM met 128 GB opslag (329 euro) en 12 GB RAM met 256 GB opslag (399 euro). Alle prijzen zijn inclusief btw. De OnePlus Nord CE 5G is vanaf 21 juni beschikbaar. Pre-orders starten vanaf 12 juni.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home