OnePlus lanceert met Nord 3 zijn meest ambitieuze middenklasser

oneplus nord 3
OnePlus Nord 3

De OnePlus Nord 3 is officieel. Het toestel zet de beloftes van de Nord-reeks, een premiumervaring bieden aan een schappelijke prijs, nog scherper dan vorige generaties.

OnePlus heeft vandaag de Nord 3 officieel voorgesteld. De Nord-reeks die in 2020 debuteerde is daarmee aan zijn derde generatie toe (vorig jaar bracht OnePlus de Nord 2T uit). Aan de propositie van de Nord-toestellen is nog niets veranderd. OnePlus wil specificaties die vroeger exclusief voor premiumtoestellen waren, aanbieden aan een scherpe prijs. Die belofte vult de Nord 3 op papier helemaal in.

lees ook

OnePlus Nord CE 3 Lite review: bescheiden upgrade

De OnePlus Nord 3 is met een schermdiagonaal van 6,74 inch een flink uit de kluiten gewassen smartphone. De dunne bezels, minder dan 2 mm aan de zijkanten, geven het toestel een body-schermratio van 93,5 procent. Van een plastieken behuizing geen sprake, OnePlus kiest Gorilla Glass 5 om de smartphone te beschermen. En voor wie het zich afvraagt: de alert slider is aanwezig.

Hoogwaardige specificaties

Het amoled-scherm kan mooie specificaties voorleggen. In het display zitten 2772 x 1240 pixels verstopt, met een dichtheid van 445 ppi. OnePlus claimt in zijn laboratorium een piekhelderheid van 1450 nits te hebben aangetikt. De schermhelderheid kan dynamisch worden ingesteld tussen veertig en 120 Hz. Verder pronkt de fabrikant met een 10-bit kleurdiepte, een DCI-P3-bereik van honderd procent en HDR10+. Hoe belangrijk je al deze cijfertjes vindt, bepaal je zelf.

OnePlus kiest opnieuw voor een MediaTek-processor, meer bepaald de Dimensity 9000 (4nm). Binnen het budget- en mid-rangesegment mag MediaTek zich een evenknie van Qualcomm noemen en over de prestaties van de smartphone hoef je je geen zorgen te maken. OnePlus beweert dat de processorprestaties met 43 procent hoger liggen voor de CPU en 58 procent voor de GPU in vergelijking met de 2T.

Voor het RAM-geheugen heb je de keuze tussen 8 GB of 16 GB, waar je tot veertig applicaties tegelijk mee kan openhouden. Het opslaggeheugen bedraagt maximaal 265 GB, niet uitbreidbaar. De batterij heeft een capaciteit van 5000 mAh. De 80 W-oplader is een sprong vooruit ten aanzien van de Nord 2. OnePlus leent ook de Battery Health Engine-technologie van Oppo om de levensduur van de batterij te verlengen.

Camera steelt show

Het meest trots is OnePlus op de primaire camera van de Nord 3. Die is uitgerust met de Sony IMX890-sensor (50 MP, 1/1.56) die we ook in de toptoestellen van OnePlus vinden. Door zijn grootte laat de sensor meer licht binnen wat zowel overdag als ’s nachts tot betere resultaten moet leiden. Verder hebben we ook nog een 8 MP breedhoeklens (112°) en een eerder overbodige 2 MP-macrosensor.

Tenslotte breidt OnePlus zijn updatebeleid uit voor budgettoestellen en mag de Nord 3 zich aan drie grote software-updates en vier jaar beveiligingsupdates verwachten. Uit de doos komt de smartphone met ColorOS 13.1, de Android 13-schil van de fabrikant.

oneplus nord 3 groen en zwart
Bron: OnePlus

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus Nord 3 is vanaf 12 juli beschikbaar in twee kleuropties: het gebruikelijke grijszwart en een blauwige kleur die volgens OnePlus groen is. Voor de configuratie met 8 GB/128 GB betaal je 449 euro, de 16 GB/ 256 GB-versie kost 549 euro (tot en met 31 juli 499 euro, prijzen incl. btw).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home