OnePlus Nord 2 officieel aangekondigd met Mediatek-chip en 65W snelladen

OnePlus Nord 2

De OnePlus Nord 2 maakt voor het eerst gebruik van een MediaTek-chipset om topprestaties te leveren aan een scherp prijskaartje. Vergeleken met de originele Nord krijgt de batterijlaadsnelheid een flinke boost en zitten er betere camerasensoren aan boord van de OnePlus Nord 2.

Vorig jaar maakte OnePlus indruk met de lancering van de van de OnePlus Nord. Voor het eerst werd een scherp prijskaartje opnieuw een troef, terwijl er maar weinig compromissen werden gesloten. Vorige maand lanceerde het de OnePlus Nord CE waarbij het overtollige vet nog verder eraf werd getraind. Het resultaat was een smartphone met de beste prijskwaliteitverhouding, maar een echt toptoestel was het niet.

De OnePlus Nord 2 aanziet zich wel als een smartphone met topprestaties en maakt in tegenstelling tot de meeste toptoestellen geen gebruik van een Qualcomm Snapdragon-chipset maar van een Mediatek-alternatief. De MediaTek Dimensity 1200-AI (6 nm, octacore) zorgt volgens OnePlus voor topprestaties in het middensegment. De fabrikant gooit kwistig het woord AI in zijn aankondiging – we vermoeden vooral dat de marketingafdeling zichzelf heeft getrakteerd.

Camera-upgrade

Naast de nieuwe chip krijgt de OnePlus Nord 2 een flinke camera-upgrade mee. Voortaan is er plaats voor een 50 megapixel hoofdcamera met optische beeldstabilistatie. De fabrikant claimt dat de nieuwe sensor 56 procent meer licht kan opvangen dan de originele Nord. Verder zit er achteraan nog een 8 megapixel groothoeklens en een 2 megapixel monochroomcamera. Aan de voorkant is er een 32 megapixelcamera om te videobellen.

Het 6,43 inchscherm met amoled-technologie is nagenoeg onveranderd gebleven, net als de 90 Hz refresh rate. Verder heeft de fabrikant gewerkt aan betere haptische feedback en blijft het premium gevoel behouden met een glazen achterkant. Enkel het chassis is plastic, maar daar merk je in de praktijk weinig van wanneer je het toestel vasthoudt. Android 11 in de vorm van OxygenOS 11.3 wordt standaard op het toestel geleverd.

Bliksemsnel laden

Het paradepaardje van de OnePlus 9-reeks, 65 watt snelladen, maakt voor het eerst zijn opwachting in de OnePlus Nord 2. Dankzij de technologie van twee batterijcellen die je parallel kan opladen, kan je de 4.500 mAh-batterij op minder dan 30 minuten helemaal naar 100 procent laden.

De OnePlus Nord 2 ontvangt twee jaar lang Android-updates en drie jaar lang beveiligingsupdates. Vanaf 28 juli ligt het toestel in de winkelrekken in twee smaken: 8 GB RAM / 128 GB opslag (399 euro) en 12 GB RAM / 256 GB opslag (499 euro). Beide modellen zijn verkrijgbaar in blauw en grijs en kan je vanaf nu vooraf bestellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home