OnePlus breidt Nord-reeks uit met goedkopere toestellen

2020 is het jaar dat OnePlus zijn portfolio uitbreidt met goedkopere smartphones. Na de OnePlus Nord lanceert het twee nieuwe varianten: OnePlus Nord N100 en OnePlus Nord N10 5G. Achter de verwarrende nieuwe namen schuilen twee prijsbewuste toestellen.

De lancering van de OnePlus Nord maakt van het merk opnieuw een challenger in de midrange smartphonemarkt. Het houdt daar niet op, want OnePlus breidt de Nord-reeks uit met twee nieuwe modellen.  

OnePlus Nord N100

De OnePlus Nord N100 moet de onderkant van de markt bedienen aan 199 euro incl. btw. (4 GB RAM/ 64 GB opslag). De fabrikant probeert het maximale uit dit prijskaartje te halen met een groot 6,52 inchscherm en forse 5.000 mAh-batterij.

Achteraan is er ruimte voor een 13 megapixel hoofdcamera, 2 megapixel macrocamera en een 2 megapixel dieptesensor voor portretfoto’s. Processor van dienst is de Qualcomm Snapdragon 460. Verder is er ruimte aan de achterkant voor een vingerafdruksensor en het toestel ondersteunt uitbreidbaar geheugen via microSD.

Wie overigens goed kijkt, herkent in de OnePlus Nord N100 de Oppo A53 met haast identieke specificaties. Beide bedrijven zitten in eenzelfde overkoepelende groep, wat het logisch maakt om resources te delen.

OnePlus Nord N10 5G

De OnePlus Nord N10 5G gaat met 349 euro incl. btw 50 euro onder de prijs van de OnePlus Nord, zonder teveel compromissen te maken. Belangrijkste veranderingen zijn een vingerafdruksensor achteraan, grotere camerasensor (64 megapixel), enkele selfiecamera vooraan (16 megapixel) en stereo luidsprekers.

Binnenin maakt de OnePlus Nord N10 5G gebruik van een Qualcomm Snapdragon 690 5G, een iets lichtere chip dan wat in de OnePlus Nord zit. 8 GB RAM wordt 6 GB RAM in de goedkopere versie en het 90 Hz-scherm is niet HDR+-gecertificeerd. De batterij is ook iets groter (4.300 mAh vergeleken met 4.115 mAh).

Je krijgt potentieel een betere camera in de OnePlus Nord N10 5G, maar in ruil moet je een aantal compromissen maken. Zo is ook de achterkant plastic, net als bij de OnePlus Nord N100. Aan jou om te beslissen of je dat beter vindt dan glas.

Bekijk de volledige vergelijking van de OnePlus Nord line-up hier. De twee nieuwe toevoegingen hebben voorlopig nog geen verschijningsdatum. Je kan je wel registeren op de website van OnePlus om een melding te ontvangen van zodra de toestellen beschikbaar zijn.

Nieuwe richting voor OnePlus

OnePlus heeft zijn line-up drastisch vergroot in 2020 met de Nord-reeks om nu de volledige lading te dekken van 199 euro (OnePlus Nord N100) tot 899 euro (OnePlus 8 Pro). De focus op een of twee toestellen elk halfjaar lijkt hiermee weg. Afwachten of het de bredere line-up een positief of negatief gevolg heeft voor het merk OnePlus.

Tip: OnePlus Nord review: veel toestel, minder geld

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home