OnePlus 8T officieel voorgesteld met supersnel laden en 120 Hz-scherm

De OnePlus 8T krijgt voor het eerst geen Pro-versie, waardoor de OnePlus 8 Pro het topmodel blijft met de OnePlus Nord aan de onderkant. Grootste blikvangers zijn 65 watt supersnel laden, een helder 120 Hz amoledscherm en Android 11 standaard aan boord. Prijs start vanaf 599 euro inclusief btw.

OnePlus heeft de afgelopen weken regelmatig een teaser de wereld ingestuurd rond de OnePlus 8T. Nu heeft het eindelijk het toestel officieel aan het grote publiek voorgesteld, verrassend genoeg zonder Pro-variant. Volgens OnePlus zou de Pro-variant weinig toevoegen aan de huidige OnePlus 8 Pro, waardoor het smartphonemerk liever geen minimale upgrade doorvoert en specifiek focust op de OnePlus 8T.

Hiermee is de line-up voor 2020 duidelijk met de OnePlus Nord (vanaf 399 euro) aan de bovenkant van het budgetsegment, de OnePlus 8T (vanaf 599 euro) in het hoger segment en de OnePlus 8 Pro (vanaf 899 euro) als premium optie. Alle prijzen zijn inclusief btw.

65 watt snelladen

De OnePlus 8T zet een grondige stap voorwaarts vergeleken met de OnePlus 8. De refreshrate van het amoledscherm stijgt van 90 Hz naar 120 Hz en er is ruimte voor een iets grotere batterij (4.500 mAh vs. 4.300 mAh). OnePlus geeft het nieuwste model voortaan een vlak scherm, waardoor enkel de OnePlus 8 Pro nog een scherm heeft met aflopende schermranden aan beide kanten.

De grootste innovatie vinden we in het snelladen. De OnePlus 8T ondersteunt een laadvermogen van 65 watt, waarmee het even goed als de Oppo Find X2 presteert. Van 0 naar 50 procent laden duurt 13 minuten, 0 naar 80 procent 22 minuten. De enorme sprong voorwaarts in snellaadtechnologie is mogelijk door het gebruik van een dubbele batterijcel in plaats van één. Zo kunnen beide cellen snel worden opgeladen, met een verdubbeling van de laadsnelheid als gevolg.

Cameradetails

Net als zijn voorganger zit er een Qualcomm Snapdragon 865 aan boord, evenals 8 GB RAM en 5G-connectiviteit. De hoofdcamera achteraan krijgt wel een grondige upgrade en is nu identiek aan de OnePlus 8 Pro. De 2 megapixel macrocamera van de OnePlus 8 krijgt een upgrade naar een 5 megapixelvariant, geflankeerd door een nieuwe 2 megapixel dieptesensor. De breedhoeklens blijft dezelfde als in de OnePlus 8. Vooraan krijgt de selfiecamera een upgrade van 16 megapixel naar 32 megapixel.

In het camerasegment merk je dat de OnePlus 8 Pro nog steeds de bovenhand heeft met een betere breedhoeklens (grotere sensor) en als enige toestel een telephotolens (3x optische zoom).

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus 8T een welgekomen nieuwe toestel in de line-up van OnePlus. De vorige OnePlus 8 werd nagenoeg gekannibaliseerd door de veel goedkopere OnePlus Nord sinds de zomer, waardoor de fabrikant snel moest reageren met de OnePlus 8T.

Je kan vanaf nu het toestel vooraf bestellen. Op 20 oktober ligt de OnePlus 8T in de winkel. De adviesprijs bedraagt 599 euro (8 GB RAM, 128 GB opslag) of 699 euro (12 GB RAM, 256 GB opslag). De 12 GB-versie is enkel in de groene kleur beschikbaar. De 8 GB-versie biedt naast groen ook een zilveren optie aan.

Techzine heeft de OnePlus 8T al enige tijd op de redactie liggen. Later deze week wordt de review online gepubliceerd.

Leestip: OnePlus 8 Pro review: eerste klasse

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home