OnePlus 8 en 8 Pro officieel gelanceerd en direct beschikbaar

OnePlus 8 Pro
-

Omwille van het coronavirus moet OnePlus creatief zijn met zijn lancering. Een online event wordt gecombineerd met een digitale pop-up-winkelervaring bij OnePlus en Proximus. De grootste nieuwigheden van de OnePlus 8 zijn een 120 Hz-scherm voor de Pro-versie, 5G voor beide modellen en fors hogere prijskaartjes.

Voor het eerst stopt OnePlus 5G standaard in zijn toestellen. De OnePlus 8 en 8 Pro genieten beiden van 5G-connectiviteit en worden bij Proximus gelanceerd om van het 5G-aanbod te genieten. Vorig jaar had enkel de McLaren-versie van de OnePlus 7T Pro 5G aan boord.

Wat beide OnePlus 8-modellen delen, is dezelfde Qualcomm Snapdragon 865-chip met bijhorende X55 5G-modem. Verder kan je bij beide kiezen tussen 8 GB of 12 GB RAM, waarbij de Pro-versie gebruik maakt van LPDDR5 (volgens de fabrikant tot 30 procent sneller en tot 20 procent zuiniger) en de OnePlus 8 van LPDDR4X. Beide delen dezelfde perforatiecamera vooraan (16 megapixel). De Pro-versie maakt geen gebruik meer van de gemotoriseerde selfiecamera uit voorgaande versies.

OnePlus 8 Pro

Het 6,78 inch amoledscherm van de OnePlus 8 Pro krijgt een upgrade van 90 Hz naar 120 Hz en krijgt voor het eerst draadloos laden mee. Wie er het maximale uit wil halen, kan terecht bij de 30 watt draadloze snellader (69,95 euro) van OnePlus. Die laadt de batterij op van 0 naar 50 procent in 30 minuten. Wie de meegeleverde adapter gebruikt, kan van die tijd 7 minuten aftrekken. Opvallend: de OnePlus 8 Pro is de eerste (en enige) OnePlus-smartphone die IP68-gecertificeerd is qua waterdichtheid.

OnePlus 8

De hoofdcamera heeft een resolutie van 48 megapixel en maakt gebruik van pixel binning om tot een 12 megapixelresultaat te komen. Binnenin zit een 1/1.4” Sony-sensor. Daarnaast zit een 8 megapixel telefotolens met een 3x hybride zoom. Onder de hoofdcamera is er plaats voor een 48 megapixel breedhoekcamera. Tot slot zit er ook een 5 megapixel ‘kleurenfiltercamera’. Hiermee zou je volgens de fabrikant realistische kleurenfilters kunnen toevoegen aan je foto’s.

Verder legt OnePlus de focus op OxygenOS met een vernieuwd Dark Theme 2.0. Hiermee kan je zelfs apps die geen donker thema hebben forceren om donker weer te geven. Verder zijn er tal van updates toegevoegd aan het OS.

OnePlus 8

In tegenstelling tot de Pro-versie krijgt de OnePlus 8 een 6,55 inch amoledscherm met een 90 Hz-frequentie. Draadloos laden wordt enkel gereserveerd voor de Pro. Snelladen met de meegeleverde adapter lukt wel: 0 naar 50 procent in 22 minuten.

Op vlak van camera zijn er behoorlijk wat verschillen. De hoofdcamera is eveneens een 48 megapixelvariant, maar de sensor is iets kleiner. De breedhoeklens telt 16 megapixels en er is geen telefotolens op het toestel. Je krijgt in ruil wel een 2 megapixel macrocamera.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe OnePlus 8-reeks wordt een stuk duurder dan zijn voorganger. De OnePlus 8 komt in drie kleuren naar België: Onyx Black (8 GB RAM), Glacial Green (8 GB & 12 GB RAM) en Interstellar Glow (12 GB RAM). De toestellen met 8 GB RAM hebben 128 GB opslag en kosten 699 euro. Wie voor 12 GB RAM kiest, telt 799 euro neer.

De OnePlus 8 Pro is in drie kleuren beschikbaar: Onyx Black (8 GB RAM), Glacial Green (12 GB RAM) en Ultramarine Blue (12 GB RAM). Wie 8 GB RAM en 128 GB opslag kiest, mag voor de OnePlus 8 Pro 899 euro neertellen. De 12 GB-versies met 256 GB opslag kosten 999 euro.

De toestellen zijn vanaf nu beschikbaar via een online pop-upwinkel van Proximus en OnePlus. Algemene beschikbaarheid van de toestellen, inclusief alle accessoires, start vanaf 21 april. Enkel de OnePlus 8 Interstellar Glow heeft een beetje vertraging opgelopen en kan je pas vanaf 4 mei kopen.

OnePlus 8
OnePlus 8 Pro

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home