OnePlus 10T officieel aangekondigd aan 699 euro

OnePlus 10T

OnePlus keert deels terug naar zijn roots als prijsbreker met de OnePlus 10T. Het stopt grotendeels topspecificaties in een aantrekkelijk prijspakket vanaf 699 euro.

Na de OnePlus 10 Pro eerder dit jaar is de OnePlus 10T het tweede vlaggenschip van het merk dat dit jaar op de markt verschijnt. In tegenstelling tot die eerste krijgt de OnePlus 10T nu wel een haarscherp prijskaartje: 699 euro voor 8 GB RAM en 128 GB opslag of 799 euro voor 16 GB RAM en 256 GB opslag.

In ruil daarvoor verliest de smartphone de Hasselblad-naam, schrapt het draadloos opladen en worden de drie camera’s ingeruild door minder krachtige varianten: 50 MP (f/1.8) hoofdcamera, 8 MP (f/2.2) groothoekvariant en een 2 MP (f/2.4) macro. Die laatste vervangt de telefotolens in de OnePlus 10 Pro.

150 watt snelladen

De belangrijkste upgrade in het voordeel van de OnePlus 10T is zonder twijfel 150 watt snelladen, bijna het dubbele van de OnePlus 10 Pro. Volgens OnePlus is tien minuten laden genoeg om een volledige dag te overleven en is het toestel honderd procent volgeladen op 19 minuten.

Sneller laden heeft een impact op de levensduur van de batterij, maar de fabrikant claimt dat dankzij slimme technologie de levensduur net wordt verlengd. De batterijcapaciteit bedraagt 4.800 mAh.

De OnePlus 10T heeft een Snapdragon 8+ Gen 1-chip aan boord, het nieuwste vlaggenschip van Qualcomm. Dat gekoppeld met een topmodel dat 16 GB LPDDR5 RAM aan boord heeft, moet je ruim genoeg prestaties geven.

Het grote 6,7 inch OLED-scherm heeft een refresh rate van 120 Hz dat volgens OnePlus tussendoor slim naar 90 Hz wisselt om de batterijduur te boosten.

lees ook

OnePlus 10 Pro review: niet meer zo professioneel

Drie jaar Android OS-updates

De OnePlus 10T wordt met Android 12 geleverd onder de noemer OxygenOS 12.1. Opvallend is dat OnePlus tegelijk tijdens de aankondiging OxygenOS 13 uitlicht, gebaseerd op Android 13, met een release later dit jaar. Dat de OnePlus 10T niet met Android 13 wordt geleverd, is een kleine handicap zo dichtbij de officiële release van Google. OnePlus garandeert namelijk 3 jaar Android OS-updates en 4 jaar veiligheidsupdates.

Voor de liefhebbers van de schuifknop aan de zijkant waarmee je snel kan schakelen van stil naar trillen of geluid, hebben we slecht nieuws. De knop heeft plaats moeten maken voor de batterij om 150 watt snelladen mogelijk te maken.

De OnePlus 10T is vanaf 25 augustus beschikbaar en start vanaf 699 euro inclusief btw. Er zijn twee kleuren om uit te kiezen: zwart en groen. Vooraf online bestellen kan vanaf nu.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home