OneDrive introduceert mobiel delen van scans en notities

Microsoft lanceert deze maand een nieuwe versie van OneDrive Mobile. Gebruikers van deze data-cloudservice kunnen voortaan documenten, whiteboards en afbeeldingen scannen en aantekeningen delen.

Met OneDrive kan je bestanden bestanden in de cloud opslaan. De dienst biedt een naar eigen zeggen eenvoudige en gecentraliseerde manier om bestanden vanaf elk apparaat op te slaan, te synchroniseren en te delen. Iets waar zakelijke Microsoft Office-services gebruikers volgens de softwaregigant voordeel bij hebben. Het voegt een aantal nieuwe functies toe aan OneDrive Mobile. Dat maakt Microsoft bekend in een blogpost.

Mobile Capture

Mobile Capture, één van de nieuwe functies van OneDrive Mobile, zal volgens de huidige planning als eerste worden gelanceerd. De nieuwe functie is volgens Microsoft geschikt voor zowel Android- als iOS-apparaten. Met Mobile Capture kunnen gebruikers onder meer documenten, whiteboards, sitebezoeken en afbeeldingen scannen.

Daarnaast is er ook een mogelijkheid om aangepaste metagegevens, zoals de auteur, datum of het aantal pagina’s, aan een scan toe te voegen.

Intelligente koppeling met Microsoft Graph

Een tweede functie noemt Microsoft het ‘delen van notities’. Hierbij krijgt een gebruiker bij het inscannen van bijvoorbeeld aantekeningen van een vergadering de vraag gesteld of hij deze wil delen met andere leden van de vergadering.

OneDrive Mobile is namelijk gekoppeld met de Microsoft Graph om vergaderinformatie, bestanden en scans samen te verbinden en integreren op een naar eigen zeggen efficiënte en voordelige manier voor de gebruiker. Professionals kunnen langs deze weg snel belangrijke informatie delen met collega’s.

OneDrive-web

Microsoft ook meteen OneDrive-web voorzien van een aantal verbeteringen. Zo zorgt de nieuwe ‘Recent View’ voor meer eenvoud, snelheid en gemak in het gebruik, is de samenwerking met Office-bestanden geoptimaliseerd en worden belangrijke bestanden op één plaats verzameld.

Manage Access zorgt ervoor dat OneDrive-internetgebruike gemakkelijker hun bestanden kunnen bekijken en beheren.  Er werd ook gewerkt aan een verbeterde manier om individuele gebruikers aan verschillende bestanden toe te voegen, te verwijderen en kenbaar te maken wie toegang heeft tot welke links.

AI-diensten

Micrsoft heeft de afgelopen maanden al meerdere functies aan OneDrive toegevoegd. Zo kondigde de softwarereus in augustus nog aan dat het later dit jaar een aantal nieuwe AI-diensten naar onder andere OneDrive zou brengen en voorzag het de OneDrive-app begin 2018 ook al van een aantal nieuwe functies.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home