Ondersteuning Windows 10 21H2 loopt af op 13 juni

windows 10 2022 update

Gebruik je nog de oudere versie van Windows 10? Microsoft raadt aan om zo snel mogelijk naar Windows 11 te upgraden, al kan je natuurlijk ook gewoon een nieuwere versie van Windows 10 installeren.

Microsoft herinnert ons er nog eens aan dat het ook Windows 10 niet eindeloos zal blijven ondersteunen. Voor Windows 10 21H2 loopt de ondersteuningstermijn zelfs al zeer spoedig af. Op 13 juni zal deze versie van Windows 10 een laatste beveiligingsupdate toebedeeld krijgen.

Windows 10 21H2 was de grote feature-update die Microsoft in het najaar van 2021 uitrolde. Het stopzetten van de ondersteuning geldt voor zowel de Home-, Pro-, Pro Education- en Pro for Workstations-versies.

Upgraden naar Windows 11…

Er liggen nu twee opties op tafel voor wie nog Windows 10 21H2 gebruikte. De optie die Microsoft verkiest is dat je de overstap naar Windows 11 maakt. De adoptie van de nieuwste versie van he besturingssysteem verloopt nog altijd niet aan de gehoopte snelheid.

Slechts een vijftien procent van Windows-gebruikers gebruikt al Windows 11, al dateren de meest recente cijfers hierover al wel van eind 2022. Niet-compatibiliteit met de systeemvereisten blijft voor veel gebruikers een knelpunt.

lees ook

PC niet ondersteund? Zo verwijder je het watermerk in Windows 11

… of Windows 10?

Wordt jouw apparaat niet toegelaten tot Windows 11 of heb je nog geen haast om te upgraden, dan kan je uiteraard ook gewoon je toestel updaten naar een nieuwe versie van Windows 10. Windows Update zal automatisch een functie-update in gang zetten voor particuliere en niet-beheerde zakelijke apparaten die het einde van hun ondersteuning bereiken. Zo hoeft het doorsnee gebruiker eigenlijk niets te doen om van ondersteuning te kunnen blijven genieten.

Die automatische update kan je ook uitstellen naar een moment dat het je beter past. Voor beheerde apparaten zit de IT-administrator aan de knoppen bij updates. Windows 10 zal nog worden ondersteund tot en met oktober 2024.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home