Office Insiders kunnen nu automatisch PowerPoint-presentaties uit Word draaien

microsoft word

De webversie van Microsoft Word krijgt een functie waar je automatisch tekstbestanden kan omzetten naar PowerPoint-presentaties met één klik. De functie is vandaag al actief voor Office Insiders.

Volgens de Office Insider-blog genereert de nieuwe AI-functie automatisch presentaties uit samenvattingen in je Word-document. Het voegt ook beelden, icoontjes, video’s en thema’s en fonts toe om een kant-en-klare presentatie af te leveren.

Je kan de functie vandaag uitproberen in Word Online via File, Transform en dan Transform to PowerPoint presentation (preview). Daarna kan je kiezen uit een aantal thema’s om je presentatie vorm te geven en klik je op Open presentation. Het PowerPoint-bestand wordt automatisch geopend in een nieuw tabblad en nestelt zich ook in je OneDrive cloudopslag.

Voorlopig enkel Engels

Microsoft benadrukt dat de functie voorlopig in het Engels beschikbaar is. Wie vaak Engelse teksten schrijft, kan de functie vandaag al gebruiken als Office Insider. Een brede wereldwijde uitrol komt er binnenkort aan voor Office web-gebruikers. Meer duidelijkheid rond ondersteuning van andere talen is er nog niet.

lees ook

Microsoft 365 of toch Office 2019: maandelijks betalen beter dan één keer kopen?

De functie is voorlopig enkel beschikbaar in de webversie van Word. Het is nog niet duidelijk of de functie op termijn ook naar de desktopversie uitrolt of andere mobiele versies van Office.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home