Office for Mac brengt met update native Apple M1-ondersteuning naar Excel

Emulatie via Rosetta 2 is niet langer nodig om Excel te draaien op een Mac-toestel met een Apple M1-chip aan boord. Het enige wat je moet doen, is updaten naar de laatste nieuwe versie van Office for Mac.

Wie vaak Excel gebruikt op zijn Mac en soms pittige query’s moet draaien, zou liever de native kracht van de Apple M1-chip willen gebruiken. Tot vandaag was dat echter niet mogelijk en moest je via Rosetta 2 gaan om de software te emuleren. Met de update naar versie 16.57 is dat niet meer en werkt Excel native op de nieuwste Mac-toestellen.

Wie vandaag een Mac heeft met een Apple M1, M1 Pro of M1 Max kan voortaan rekenen of fors betere prestaties en ook een betere batterijduur. Dat komt omdat Rosetta 2 via emulatie x86-software omzet naar ARM-compatibele code voor de Apple M1-chips, met efficiëntie-verliezen als gevolg. Apple heeft altijd gezegd dat Rosetta 2 een tijdelijke oplossing is voor ontwikkelaars tot ze een native oplossing klaar hebben.

De nieuwste update kan je downloaden wanneer je een Office 365-abonnement hebt of Office 2019 for Mac, Office 2021 for Mac of Office LTSC 2021 for Mac hebt gekocht. Gebruikers kunnen de nieuwste update downloaden via Microsoft AutoUpdate (MAU). Start een Office-applicatie (Excel, Word, PowerPoint), kies Help en daarna Check for Updates.

lees ook

Nieuwe Microsoft Office in 2021 opnieuw zonder abonnement verkrijgbaar

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home